SAMPA Otomotiv, İŞKUR desteği ile istihdam rekoru kırdı

TAKİP ET

Samsun'da faaliyet gösteren otomotiv sektörünün lider markalarından biri olan SAMPA Otomotiv, 2021 yılında yarattığı istihdamıyla yılın en çok istihdam yapan ve pirim ödeyen firması oldu.

Türkiye’nin global yedek parça markası olarak sektörde yükselişi devam eden ve kurulu olduğu Samsun’un en büyük işvereni durumunda olan Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2011’de yaptığı istihdamla yılın en çok istihdam yapan ve pirim ödeyen firması oldu.

ÖDÜLÜ SGK İL MÜDÜRÜ VERDİ
İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim Programı işbirliği yapan SAMPA Otomotiv, bu çalışma sayesinde istihdam sayısını ciddi oranda artırdı. Gerek çalışan ve gerekse çalışmalarını geliştiren SAMPA Otomotiv, istihdam sağladığı kişilere alanında uzman olmaları için destek veriyor. 2011 yılında sağladığı istihdamla yılın en çok istihdam yapan ve prim ödeyen firması olan SAMPA Otomotiv ödüle layık görüldü. SAMPA Otomotiv’e ödülünü, Atakum ilçesindeki Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya teslim etti. Ödüle teşekkür eden SAMPA Otomotiv yöneticileri, yılın üçüncü çeyreğinde de çalışan sayılarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

DÜNYANIN 160 NOKTASINA İHRACAT
Öte yandan SAMPA Otomotiv, dünyanın 160 noktasına ihracat yapıyor. Firmanın 4 bin 500 çalışanı, ödüllü AR-GE merkez ve 15 ülkede depo ve ofisleri bulunuyor.