SAMGÜDEF Başkanı Dr. Mustafa Seven Gazetecilerle bir araya geldi

TAKİP ET

Kısa adı SAMGÜDEF olan Samsun Gümüşhane Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Seven, İnternet Gazeteciler Platformu üyeleri Recep Yazgan, Ramazan Çağlar, Tolga Birgücü ve Okan Çakır ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıda gazetecilerin sorularına cevap veren SAMGÜDEF Başkanı Dr. Mustafa Seven, Samsun’da yaklaşık 60 binin üzerinde Gümüşhaneli yaşadığını belirterek, “Biz doğduğumuz yerde değil doyduğumuz yerde yaşıyor, burada siyaseti destekliyor ve Samsun için çalışıyor, çabalıyor, istihdama katkı sağlıyoruz. 60 Bin kişilik bir aile olarak Samsun’da iş, aş, etki ve yetki gücümüz olduğunu söylemek abartı sayılmaz” dedi.

SİYASETLE İÇ İÇEYİZ

Bir sivil toplum dernekler federasyonu olan SAMGÜDEF’in haklı ve insani taleplerle gelen, yardım isteyen bütün Samsunlulara, nereli olduklarına bakmaksızın yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Seven, “Biz siyaset yapmıyoruz, aktif olarak siyasetin içinde değiliz ama bir Sivil toplum kuruluşu olarak bize gelen talepleri yerine getirmek için siyasetle ve siyasetçilerle sürekli iç içeyiz. STK yöneticisi olmak siyaset yapmaya müsaade etmiyormuş gibi nereden alındığı, nerede yazdığı bilinmeyen gizli bir kanun maddesi varmış gibi inatla ve kör bir inançla atmış olduğumuz her adımı siyaset yapmak olarak değerlendiriyorlar.

SAMSUN SAĞLIK TURİZMİ İÇİN İDEAL BİR ŞEHİR

Samsun’da istihdamı arttırmak ve işsizlere iş imkanı sağlayabilmek için Samsun’un vizyoner projelere ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekleyen Seven, “Samsun'un üniversite hastanesi ile birlikte 29 hastanesi var. Bu imkanlar çoğu ilde yok. Samsun, sağlıkçı sayısı, hastane imkanları, ulaşım imkanları açısından baktığınız zaman sağlık turizmi açısından çok büyük bir potansiyele sahip. Samsun, Türkiye'nin 16'ncı büyük şehri ama kişi başı gayri safi milli hasılaya baktığınız zaman ortalamanın altında bir şehir. Ekonomi olarak Türkiye'nin ilk 20'sinde bile değil" diye konuştu.

SAMGÜDEF Başkanı Dr. Mustafa Seven şöyle devam etti;

“Sağlık turizmi açısından Karadeniz şehirlerinde imkanların yüksek, devlet yatırımları hem geniş çaplı hem de yeterli düzeyde, Özel hastanelerde bir çok insanımız çalışıyor. Gelen hastalar otelcilik, yiyecek, sosyal ve alışveriş hizmetlerinden de yararlanıyor. Sağlık turizmi Samsun için çok önemli, Karadeniz'e yakın ülkelerin sağlık sistemlerine baktığınız zaman bizim kadar gelişmiş sağlık sistemleri yok. Ama biz bir türlü hak ettiğimiz yere gelemedik. Bu durum turizmde de aynı. Kuş Cenneti çok ciddi bir varlık. Biz bunu ön plana çıkaramadık. Samsun'da bu kadar imkan varken insanların ne kadar başarılı ne kadar başarısız olduğunu değil de ne yapılabilir noktasını düşünmek gerekiyor. Sanayi ve Çalışma Bakanlığı'nın bir araştırmasında ilk 50'de Samsun'dan bir ilçe yok. Bunun sebebi vizyondan kaynaklı"

BİZİM SANDIKLARIMIZDAN KİM ÇIKARSA BELEDİYE BAŞKANI O OLUR

Samsun'un çok özel bir şehir olduğunu dile getiren Seven sözlerini şu şekilde tamamladı: "Ben, siyasetin daha nazik olmasını, insanlarımız arasında dostluk köprüleri kurulmasını, insanların olaylara geniş bakmalarını, devletin yaptıklarını görmelerini, insanların birbirini kırmadan mutlu yaşamalarını arzu ediyorum. Sivil toplum kimsenin rakibi değildir. Sivil toplum Samsun için çalışır, Samsun için hizmet verir. Yaşadığı topluma değer katmaya çalışır.

Sivil toplum kuruluşlarının ekonomi ile ilgili söyleyeceği sözler vardır. Sosyal olaylar ilgili sözleri vardır ve bunlar siyasete yön verirler. Her şey konuşmayla başlar ve dille çözülür. Bu manada da sivil toplum kuruluşları çok önemlidir.

Anlamalarını ümit ederim çünkü derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının enformasyonları çok güçlüdür.

Bu anlamda da SAMGÜDEF’in enformasyonu çok güçlüdür. Örneğin Samsun siyaseti özelinden örnek vermek gerekirse, bizim federasyon yönetim kurulundaki bir arkadaşımız Samsun’daki bir siyasi parti il başkanına, “bizim sandıklarımızdan kim çıkarsa Belediye Başkanı da o olur” dedi.

Yani bunun siyaseten karşılığı şudur. Arkadaşımız demek istiyor ki, bizim de sorunlarımız ve çözüm bekleyen dertlerimiz var. Ve bunların çözümünü siyasetten bekliyoruz. Bu anlamda da ben örneğin bir kanaat önderiyim diyemem ama toplumun sorunlarının iletilmesi noktasında aktif rol üstlenebilirim.

Biz sivil toplum kuruluşları olarak şehrimizin ekonomik siyasi ve ticari hayatında hep var olduk ve var olmaya devam edeceğiz. Zaten geçmiş seçimler incelendiğinde de sivil toplum kuruluşlarının önemi net görülebilir.