Salıpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Yüksel, zincir marketlere tepki gösterdi

TAKİP ET

Salıpazarı ilçesinde yapılan olağan kongrede başkanlığı seçilen Osman Yüksel'in ilk icraatı zincir marketlere savaş açmak oldu. Başkan Yüksel ilçedeki billboardlara 'Yerel Esnafına Sahip Çık' yazılı afişler astı.

Salıpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Yüksel gazetemize yaptığı açıklamada “Zincir marketlerin kırtasiye, ekmek, elektrikli ev aletleri, kozmetik, mobilya, sebze ve meyve gibi ürünleri satmasına tepki göstererek herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyledi.


Özellikle son iki yıldır pandemi döneminde ve zor bir dönemden geçtiğimizi belirten Başkan Yüksel; "Fısatçılık desen bunlarda, fahiş fiyat dersen bunlarda ve en önemlisi stokçulukta bunlarda. Vatandaşımızın artık gözünü açması gerektiğini, ulusal markerler 50’ye yakın meslek dalına zarar veriyor. Ama bunlara karşı sesimiz çıkmıyor. Meslek odaları, STK’lar birleşip ulusal marketlere karşı top yekün mücadele etmemiz lazım. O nedenle alış verişini “Üzerinde yok sonra veririm dediğin, her gün selam verip sohbet ettiğin, gördüğünü değil, ihtiyacın olanı aldığın, iyi gününde ve kötü gününde yanında olan marketten ve mahalle bakkalından yap. Esnafına sahip çık” diye konuştu.