Salıpazarı barajı neden durdu?

TAKİP ET

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde yılan hikayesine dönen baraj inşaatı bir türlü tamamlanamıyor. Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, baraj inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde, Terme Çayı üzerine kurulacak baraj inşaatı yıllardır tamamlanmayı bekliyor.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Hikmet Altan'a açıklamalarda bulunan Başkan Halil Akgül, baraj inşaatının önümüzdeki aylarda tekrar başlayacağını söyledi.


Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül açıklamasını şu şekilde sürdürdü;


Salıpazarı barajının ihale süreci 2 yılı geçti. Yetkili firma şantiyesini burda oluşturdu. Barajdan sonra su altında kalacak yollar için mevcut yeni güzergah belirlendi.öncelikli olarak burada sanat çalışması ve yollar yapıldı. Birde barajın yapılacağı bölgenin hafriyatı alındı fakat daha sonra gövdenin oluşacağı yerde zeminde tekrar bir inceleme yapıldığında bir sorun çıktı. Orada bir oynama olacağı tespıt edildiği için yeniden projelendirmeye gidildi.Bu yaklaşık olarak epey bi zaman aldı ama bu proje yeniden yapılandı ve onaylandı. Ancak havaların iyi gitmemesi nedeniyle tekrar bi gecikme yaşandı. Yetkili firmayla görüştüm havaların iyiye gitmesi ile en kısa zamanda yapımına başlanacak. 


Barajın durması ilçeyi nasıl etkiledi?
Barajın durmasından dolayı sanat yollarında bıraz sorun yaşandı. Bir de bu baraj yıllardır gündemde olduğu için bir an önce başlaması ve kamulaşması gerekiyor. Özellikle Düzköy mahallesinde oturan vatandaşlarımız durumdan etkilendi. Çünkü oranın kamulaştırması yapılmadığı icin orada inşaat yapamıyorlar. Bir an önce oranın kamulaştırılıp insanların yeni yaşam alanı yapması gerekiyor ve özellikle bu vatandaşlarımız etkilendi. Yeni sanat yolu yapımındaki vatandaşlarımız biraz etkilendi inşallah düzelecek o da. 


Salıpazarı barajının çevre ilçelere sosyo ekonomik katkıları 
Salıpazarı barajı adı Salıpazarı barajı ama bunun özellikle içme suyu olarak Salıpazarı Çarşamba Terme ve Ayvacık'ın bır kısmına su verilecek. Yine taşkınla alakalı Salıpazarı'nda taşkını önleyecek. Ama Terme'ye gidin ırmağın suyunu kontrol altına alıcak ve taşkın riskini azaltacak. Buradan baktığımızda hem Terme hem Çarşamba'ya önemli katkısı olacağını düşünüyoruz.