Said Çetintaş UİGAD'ın Samsun Temsilcisi Oldu

TAKİP ET

Uluslar Arası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği UİGAD'ın Samsun temsilcisi belli oldu.

Uluslar Arası İnternet Gazateciliği ve Gazeteciler Derneği UİGAD'ın Samsun temsilciliğine Sürmanşet Haber Genel Yayın Yönetmeni Ve İmtiyaz Sahibi Said Çetintaş'ın getirildiği UİGAD Başkanı Cesim Yener tarafından yapılan resmi açıklama ile bildirildi.

Türkiye ve Dünya genelinde birçok temsilcisi bulunan Uluslararası İnternet Gazetecileri ve Gazeteciler Derneği (UİGAD) internet üzerinden yayım yapan gazeteciler başta olmak üzere medya ve iletişim alanlarında faaliyet gösteriyor.

UİGAD'IN AMACI NEDİR ?
UİGAD’ın amacı ana eksende internet üzerinden faaliyetlerini sürdüren; TV, yerel-ulusal haber siteleri, bloglar, radyolar ve podcast yayımlarını kapsıyor. Bu yayınların belirli bir standarda oturması tabi ki kamuoyunun en büyük beklentisi. Tam da bu noktada aslında UİGAD devreye giriyor. Neden mi? Çünkü yola çıktığı misyon ve edindiği vizyonla bunu ispatlıyor.
İnternet medyası üzerinden geçimini sağlayan herkesin belirli bir standartta yayımcılık faaliyetlerini sürdürmesi internet medyasındaki etik tartışmasını da şüphesiz belirli bir oranda geride bırakacaktır. Dolayısıyla yerel bir diğer tabirle yaygın medyadaki temsilcilerimiz kendi bölgelerinde daha verimli ve etkili bir çalışma ile faaliyetlerini sürdürebilecekler. Öte yandan uluslararası arenadaki temsilcilerimiz de oradaki çeşitli örnekleri bizlere iletecek ve en uygun rol-modelin ülkemizdeki karşılığıyla uygulanması sorunun aslında kökten çözebilecek bir noktaya taşıyabilecektir.
Bu yüzden UİGAD’ın vizyonu çok önemli. Her geçen gün artan üye sayısıyla güçlenen ve hem Türkiye hem de Dünya’da çeşitli saygın temsilcilerle yoluna devam eden UİGAD önemli bir sorunu çözme noktasında önemli bir çizgide bulunuyor.