Sahibinden Kiralık Golf Kulübü

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, iki yıl önce Türkiye Golf Federasyonu'na kiraladığı Golf Kulübü'nü, kiralayanın kira süresini uzatmak istememesi üzerine 10 yıllığına kiraya çıkardı. Belediye Meclisi 'Sahibinden kiralık golf kulübü' için encümene yetki verdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, golf sporcuları yetiştirmek amacıyla 2016 yılında Spor Toto Teşkilatı desteğiyle 27 milyon liraya yapımı tamamlanan Golf Sahası’nı 2019 yılında Türkiye Golf Federasyonu’na kiraladı.
Samsun’un daha fazla tanıtımının sağlanması, Samsun’da daha fazla turnuva düzenlenmesi ve belediyeye de kira ödemesi koşulu ile Türkiye Golf Federasyonu ile anlaşma sağlandı.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2021 yılı Ocak ayı Komisyon Toplantısı’nda Atakum ilçesindeki Golf Kulübü'nü 10 yıllığına kiraya çıkarılmasını öngören teklif görüşüldü.


Komisyon toplantısında, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Golf Federasyonu arasında yapılan protokolün feshi ve Golf Sahası’nın 10 yıla kadar kiralanması için Büyükşehir Belediyesi Encümeni'ne yetki verilmesi teklifine Millet ittifakı meclis üyeleri ret oyu verdi. Ancak teklif Cumhur İttifakı üyelerinin olumlu oylarını alarak oy çokluğuyla kabul edildi. Komisyonda kabul edilen madde Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 yılı Ocak Ayı Kapanış Toplantısı’nda da kabul edildi.