Sadettin Bayçelebi '14 Mart Tıp Bayramı'nın bayram havasında geçmesi için umutluyuz'

TAKİP ET

Samsun Sağlık-Sen Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Saadettin Bayçelebi, kovid pandemisi nedeniyle canlarını ortaya koyan sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı, bayram havasında geçmesi için umutlu olduklarını söyledi.

Covid-19 salgının ülkemizi ve dünyamızı çok ciddi tehdit altına aldığını ancak sağlık çalışanları arkadaşlarımızın hayatlarını ortaya koyan özverili çalışmalarıyla bu mücadelede başarı yakalanabildiğini ifade eden Samsun Sağlık-Sen Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Saadettin Bayçelebi şunları söyledi:

“ Bildiğiniz üzere belki de dünya; bu salgınla mücadelede son iki yıldır hiç vermediği kadar kayıp vermiş ve her ne kadar salgının şiddeti azalsa da bu kayıpların devam ettiğini biliyoruz. Bu salgınla canı pahasına mücadele eden hekiminden hemşiresine, ebesinden acil-röntgen- laboratuvar teknisyenine ve yine burada ifade edemediğimiz yaklaşık olarak 40 kadar meslek grubunun özverili çalışmalarına şahit olduk, oluyoruz. Bu mücadelede hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ise sabr-ı cemil niyaz ederiz. Herkesin evden çıkmaya tereddüt ettiği bir ortamda ne denli kutsal mücadele verdiklerine bizler şahidiz. 
Emek yoğun sektör olan sağlık hizmetlerinin emektarları sağlık çalışanlarımızın olağanüstü çaba ve gayretiyle salgınla mücadelenin başarıya ulaştığını, tedbirlerin hafifletilmesi ile görüyoruz. Ancak tedbirlerin hafifletilmesi sağlık çalışanı arkadaşlarımızın yükünün de hafiflettiğini düşündürmesin sakın, çünkü asıl mücadele, Covid-19 salgının beraberinde ve sonrasında getirdiği bir takım hastalıklar ve de fazlaca ertelenmiş sağlık hizmeti taleplerinin karşılanması için gerekecek ve beklenecektir.
İşte böylesi bir dönemde hekimlerimiz, hemşirelerimiz, ebelerimiz,  laboratuvar-acil-röntgen teknisyenlerimiz, tıbbi sekreterlerimiz ve sayamadığım onlarca sağlık emekçimiz 14 Mart Tıp Bayramını, bayram tadında geçirmek umudunu yüksek tutuyor. Bu umutların kırılmaması gerekir.
Bunu bekliyoruz…