Saathane Meydanı'nda yıkılmayan tek bina

TAKİP ET

Samsun Saathane Meydanı Projesi'nde irili ufaklı bir çok binanın yıkımı gerçekleşirken, İyi Parti Samsun İl Başkanlığı'nın da bulunduğu, Apaydın Otomotiv'e ait binanın yıkılmaması tartışmalara neden oldu.

Sultan 2.Abdülhamit’in tahta çıkışının anısına 1887 yılında yaptırdığı Saat Kulesi çevresinde şekillenen proje kapsamında 15. yüzyıl eseri Şifa Hamamı, Osmanlı mimarisinin 15. yüzyıla ait tek sivil örneği Taşhan, 1803 yılında hizmete açılan medrese ile caminin restorasyonlarının tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki estetik dokuya zarar vermeden çalışmalar gerçekleştirildi.

Samsun’da 7 bin 900 metrekarelik alanı kapsayan Saathane Meydanı Projesi’nde estetiği bozan irili ufaklı yapıların yıkılmasıyla gün yüzüne çıkartılan projede sadece bir bina yıklılmayarak olduğu gibi bırakıldı. İyi Parti Samsun İl Başkanlığı’nın da bulunduğu, Apaydın Otomotiv'e ait binanın yıkılmaması tartışmalara neden olurken, projeyi yürüten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tepkilerin odağı haline geldi.