Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, 'Samsun'dan 3 vekil çıkartacağız'

TAKİP ET

Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Salih Şen, önümüzdeki genel seçimlerde 97 seçimlerinde yakaladıkları başarıyı yakalayı hedeflediklerini söyledi. Şen, "Hedefimizde 3 vekil çıkartmak var" dedi.

Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Salih Şen, Samsun İnternet Medya temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında, kendisine yöneltilen gündeme dair sorulara yanıt verdi.

"VEKİL ADAYLIĞI İÇİN PARTİMİZE GELENLER VAR"
24 Haziran 2023'te gerçekleştirilmesi planlanan genel seçimler için yoğun çalışma halinde olduklarını belirten SP Samsun İl Başkanı Salih Şen, milletvekili aday adaylıklarıla ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Saadet Partisi, prensipleri olan bir partidir. Partimizin prensiplerine uyan herkes, bize gelip aday adayı olmak üzere başvurabilir. Son günlerde il başkanlığımıza gelerek, aday adayı olmayı düşündüklerini veya olmaya karar verdiklerini dile getirenler var. Bunlar olacaktır ve daha da artacaktır."

"KARARSIZLARI PARTİMİZE DÖNDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Seçimlerde adayların da büyük önem taşıdığını ifade eden Salih Şen, "Oy oranımız adaylarımıza da bağlı olarak artacaktır. Bizim oylarımız bir anda büyüyebilir. Bir anda da küçülebilir. Biz misyon partisiyiz. Biz dava partisiyiz. Arazide gezdiğimizde görüyoruz ki toplumda siyasal iktidara çok büyük tepki var. O tepki sandıkta nasıl ve nereye yansır bilemeyiz ama neticede biz o kararsızları partimize döndürmekle mükellefiz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor" dedi.

"3 VEKİL ÇIKARTTIK VE 4'ÜNCÜSÜNÜ ALMAK ÜZEREYDİK"
Samsun'un Türkiye ortalaması bir şehir olduğunu ifade eden Salih Şen, "Türkiye ortalamamız neyse Samsun'da da aşağı yukarı ortalamamız odur. Son seçimlerde yüzde 3.03 oyumuz vardı. Bu oy oranı yerel seçimlerle ilgiliydi ama nihayetinde biz Türkiye'de 96-97'de yüzde 23-24 bazında bir oy aldık ve 3 tane milletvekili çıkarttık hatta 4'üncüsünü de almak üzereydik. Biz şimdi geçmişe bakıyoruz ama geçmişe takılıp kalmıyoruz" diye konuştu.

"HEDEFİMİZDE ESKİSİ GİBİ 3 VEKİL ÇIKARTMAK VAR"
Samsun'da siyasi partilerin il başkanlarının '8 vekil çıkartacağız' ve '4 vekil çıkartabiliriz' şeklindeki söylemlerine yanıt veren ve hedeflerinden söz eden Salih Şen, "Biraz gerçekçi bakmamız lazım. Gerçekçi baktığımız zaman bizim hedefimiz, Samsun'da Milli Görüşü en güzel şekilde temsil etmek ve iktidara gelmektir. Biraz önce de söylediğim gibi, biz o zaman tek başımıza girdiğimiz seçimde 3 tane vekil çıkarttık. Bugün de o başarıyı yakalamak, çıkarttığımız 3 vekili ve hatta 4'üncüsünü zorlamak istiyoruz. Hedefimiz bu yakaladığımız başarıyı, bundan sonra da yakalamaktır" şeklinde konuştu.

"SEÇİME 3 FARKLI MODELLE GİREBİLİRİZ"
Salih Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün bu başarıyı yakalamamız için Samsun'da ortalama yüzde 20'nin üzerinde bir oy almamız gerekirdi ancak seçim yasası şimdi değişti. İttfaklar var. Seçim sathı mahaline girdik ama henüz seçim stratejimiz ile ilgili bir karar vermiş değiliz. İttifakta seçimlere nasıl gireceğimizin kararını henüz vermedik. Saadet Partisi olarak, seçime bağımsız girme modelimiz var. İttifaklar içerisinde bir ittifak yapıp seçime girme alternatifimiz veya başta bir partinin aldında seçime girme alternatifimiz var. Yani şu anda 3 farklı seçim modelimiz var. İttifaklar neticesinde alacağımız oylar da çok önemli ancak yapılacak istişareler sonucu genel merkezimizden çıkacak karara göre hareketimiz şekillenecek."

"MAKYAVELİST ANLAYIŞIN BOZULMASI TARAFTARIYIZ"
Türkiye'de son dönemde gergin siyaset yapıldığını ifade eden Salih Şen, şunları söyledi: "Siyasi partiler olarak peşin hükümlü oluyoruz. Bütün partiler birbirini tanısa, dinlese ve dinlediklerinden birşeyler anlamaya çalışsa gerginliklere gerek kalmayacak. İletişimciler bunu, 'çağın sıkıntısı' olarak tanımlıyor ve şunu söylüyor; bu çağdaki liderlerin iktidarda kalabilmek için, bireysel liderler olmak zorunda ve kutuplaştırmak zorundalar. Genel manada düşündüğümüzde, yani siysaten iktidarda kalmak için her şey mübah diyen bir Makyavelist anlayış vardı. Onun çağına kadar 1600'lü yıllara kadar, bu anlayış ahlaki değerleri içinde barındırıyordu ama bu geldi dedi ki 'her şey bundan sonra mübah olacak'. Yani siyasetten ahlakı ve dini ayırmazsak bunu başaramayız. Bunlar dünyayı tek kutulu nasıl gtirir ve nasıl yönetirizin çalışmalarını yapıyorlar. Siyaseten de gelidğimiz çay itibariyle o zamanki anlayışlardan etkileniyoruz. Biz bunun bozulması taraftarıyız. Tevhit inancına mensubuz. Birlik ve beraberlik içerisinde siyaset yapılması ve sorunların çözümü için birliktelik yapılması gerektiğini düşünüyoruz."