Pazar günü Samsun'da Olağanüstü Güvenlik Önlemi Alınacak

TAKİP ET

19 Mayıs'ta Samsun olacak olan AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları için Samsun'da olağanüstü hal ilan edildi. O gün merkezde ana arter yollar kapatılacak. Dolmuş güzergahları yeniden belirlenirken, güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Samsun'da çoşku içinde kutlanılması planlanırken, Milli Mücadele'nin 100. yılında Samsun'da bir ilk yaşanacak. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun'da olacak. 

HALK YÜRÜYÜŞ VAR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Samsun Port Limanı'nda Piri Reis Milli Mücadele Gemisi’ni karşılayacak. Saat 14.25’te Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde temsilci gençler ve vatandaşların katılımıyla Samsun Tütün İskelesi’ne yürüyüş gerçekleştirilecek. Erdoğan Tütün iskelesinde ve Yaşar Doğu Spor Salonu’nda halka hitap edecek. Erdoğan'ın akşam iftar programına katılacağı ifade edildi. 

SAMSUN'DA LİDERLER GEÇİDİ 

MHP Lideri Devlet Bahçeli ise Ülkü Ocakları  Genel Merkezi'nin  19 Mayıs'ın 100. yılında 18-19 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği 1. Uluslararası Gençlik Kongresi ve Gençlik Şöleni'ne katılacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu'nu 19 Mayıs'ta Samsun'da toplayacak, Atakum'da düzenlenecek olan yeryüzü iftar programına katılacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de Genel İdare Kurulu'nu 19 Mayıs'ta Samsun'da toplayacak. Akşener kurmaylarıyla birlikte, İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı ziyaret ettikten sonra Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi meydanında iftar programına katılacak. 

İZİNLER İPTAL EK ÖNLEMLER ALINDI 

Dört lider için Samsun'da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nde izinler kaldırıldı, çevre illerden takviye ekipler gönderildi. Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri de takviye önlemler aldı. 19 Mayıs'ta Samsun'un ana arterleri, yol ve bulvarlar gün boyu trafiğe kapalı olacak. Dolmuş güzergahları da 19 Mayıs gününe özel değiştirildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili bilgilendirme yaptı. 

BU CADDELERDE TRAFİĞE KATILACAK 

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, 19 Mayıs günü kapatılacak olan yollar ile ilgili bilgilendirme yaptı. Müdür Yavuz, "Yapılacak yürüyüş ve etkinliklerle ilgili olarak Fuar Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı, Lise Caddesi ve buralara açılan cadde/sokaklar çift yönlü olarak programlar sona erene kadar araç trafiğine kapatılacaktır. Koşulacak olan 'Maraton' nedeniyle 06:00-11:00 saatleri arsında Fuar Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı Batı Park Sheraton Otel ile Golf Kulübü Kavşağı arası ve Atatürk Bulvarı Karayolları Kavşağı ile Atakent (TV) Kavşağı arası deniz bandı maraton başlamadan önce ve maraton sona erene kadar araç trafiğine kapatılacaktır "dedi. 

ALTERNATİF YOL UYARISI 

Samsun İl Emniyet Müdürü Yavuz, vatandaşları alternatif yolları kullanmaları konusunda uyarıda bulunarak şunları kaydetti; "  Sinop-Atakum istikametinden gelen vatandaşlarımız Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, İlkadım Bulvarı, Barış Bulvarı, 100. Yıl Bulvarı, Ordu-Tekkeköy istikametinden gelen vatandaşlarımız İlkadım Bulvarı, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Anadolu Bulvarını alternatif güzergâh olarak kullanabileceklerdir.100. Yıl Bulvarı- Öğretmenler Caddesi- 2.Bulvar Yolunu, Fuar Caddesi'ni kullanan Atakum istikametinden gelen hat minibüsleri Atatürk Bulvarı Liman Kavşağı'ndan girerek 100. Yıl Bulvarını, Tekkeköy istikametinden gelen hat minibüsleri ise İlkadım Bulvarı'ndan Migros Kavşağı, Meskenler Kavşağı güzergâhını takip ederek 100. Yıl Bulvarını kullanacak, Barış Bulvarı'ndan dönüş alacak ve tüm hat minibüsleri güzergâh boyunca kesinlikle park etmeyecekler ve gereksiz yere duraklama yapmayacaklardır. 19 Mayıs 2019 Pazar günü İlimiz merkezi genelinde araç ve yaya trafiğinde yoğunluk yaşanacağı öngörülmekte olup, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için trafik yoğunluğu yaşanacak ve trafiğe kapanacak yolların durumunu dikkate alarak toplu taşıma araçlarını ve tramvayları kullanmalarının faydalı olacağı değerlendirilmektedir. "

19 Mayıs'ta bu caddeler kapalı olacak; "Fuar Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı, Lise Caddesi ve buralara açılan cadde/sokaklar, Adnan Menderes Bulvarı Batı Park Sheraton Otel ile Golf Kulübü Kavşağı arası ve Atatürk Bulvarı Karayolları Kavşağı ile Atakent (TV) Kavşağı arası deniz bandı"