Onlarca İlden Tıp Fakültesi Öğrencisi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Bir Araya Geldi

TAKİP ET

1952 yılında kurulmuş; bağımsız, siyasi olmayan ve kâr amacı gütmeyen Türkiye'deki tıp öğrencileri arasında oluşturulmuş en köklü kuruluş olan ve ülke çapında 92 tıp fakültesinde yerel temsilciliği, 30.000'den fazla üyesi bulunan Türk Tıp Öğrencileri Birliği'nin (TurkMSIC) Samsun'daki temsilciği olan Ondokuz Mayıs Tıp Öğrencileri Birliği, bu yılki TurkMSIC 9. Bölge Toplantısı'na Ev Sahipliği Yaptı!

Ülke çapında faaliyet gösteren birlik, koordinasyonu sağlayabilmek ve faaliyetlerinin verimliliğini arttırabilmek adına kendi içerisinde on adet bölgeye ayrılmaktadır. Her yıl gelişim motivasyonu ile bir araya gelen bölge üyesi tıp fakültesi öğrencileri, “Bir Tıp Öğrencisinden Daha Fazlası” olma yolunda bilimsel ve sosyal çalışmalar yürütmektedir. Evrensel nitelikte hekimler yetiştirmeyi kendine misyon edinen birlik; 9. Bölge Toplantısı bünyesinde Yozgat Bozok, Sivas Cumhuriyet, Erciyes, Tokat Gaziosmanpaşa, Hitit, Niğde Ömer Halisdemir, Ondokuz Mayıs ve daha nice üniversitelerin tıp fakültesinden hekim adaylarını Samsun’da ağırladı. 

İki Gün Süren Program, Yüzlerde Tebessümlerle Son Buldu

Organizasyonun açılışı 25 Aralık Cumartesi günü OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı Sayın Prof. Dr. Cengiz ÇOKLUK ve dekan yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ahmet Tevfik SÜNTER’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Vaka oturumları, halk sağlığı, tıp eğitimi, cinsel sağlık ve üreme sağlığı, insan hakları ve barış, araştırma ve staj değişimi, proje ve girişimler, yönetici gelişimi gibi konu başlıklarından oluşan ayrılmış oturumlar, ulusal takımların sunumları ile devam eden akışta sosyal programlar da kendine yer edindi. 

Ondokuz Mayıs Tıp Öğrencileri Birliği Organizasyon Komitesi olarak 

Büyük bir özveri ile organizasyonumuz için hazırlanan komite üyelerimize, organizasyon hazırlık sürecimizde bizlerden desteklerini esirgemeyen kıymetli hocalarımız Doç. Dr. Çağlayan YAĞMUR'a, Doç. Dr. Hayati AKBAŞ'a ve Dr. Oğuzhan AYDOĞDU'ya; sayın Emine KIR'a; TUSDATA Samsun Şubesi'ne; yayın materyallerimiz için Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ne ve Demir Kopyalama'ya; lezzetli yiyecek ve içecekleri için Adıyörem Çiğ Köfte Hastane Şubesi'ne, Fabregas'a, Salih Usta'ya; misafirperver konaklaması için Atakum Konaks Otel'e, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na ve Tıp Fakültesi Dekanlığı'na teşekkür ve minnetlerimizi iletmeyi bir borç biliriz.
Karadeniz’in incisi, kurtuluşun simgesi Samsun’da yeniden buluşabilmek dileğiyle.