Necattin Demirtaş, 'Ben İyi Parti'ye misafir olarak geldim'

TAKİP ET

İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a gazeteciler tarafından yöneltilen 'MHP'ye geçiş yapacak mısınız?' sorusuna Başkan Demirtaş, 'Ben İYİ Partili değilim ben CHP'li de değilim. İyi Parti'ye misafir olarak geldim' dedi.

İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ihlamur Cafe’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Samsun kamuoyunda en çok merak edilen Demirtaş’ın MHP’ye geçip geçmeyeceği sorusu gazeteciler tarafından İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a soruldu.

Necattin Demirtaş, "Basında çok tartışıldı. Başa dönerek bir şey söylemek istiyorum. Ben seçim sırasında söylediğim için burada rahat söyleyeceğim, sıkıntı yok. İYİ Parti binasında aday gösterildiğimizde orada vatandaş bana kalktı dedi ki, başkanım sen her yerde ülkücüyüm diyorsun, yarın seçimi kazandığın zaman burada durmayacağın gibi bir hal var, gidecek misin diye soruldu.
 

Ben İYİ Partili değilim ben CHP'li de değilim. CHP ve İYİ Parti kendi aralarında ittifak yaptı bana da teklif getirdi, beni yapın demedim. Onlar bana dediler ki gel bizim adayımız ol, biz seninle seçimi kazanırız dediler. Bende üçüncü taraf olarak seçime girmeyi kabul ettim. Ben İYİ Partiye misafir olarak geldim. Aynı ifadem budur. Misafiri ev sahibi yapmak ev sahibinin elindedir. Ben öyle bir ortam bulmalıyım ki kendime, benim evim buraymış, benim daha gidecek yerim yok demem lazım. Bu misafir ne zaman gidecek diye gözlerseniz bende orada durmam giderim dedim. Seçim sürecinden bahsediyorum bugünden değil." diye konuştu.