Necattin Demirtaş, başkanlıktan düşürülecek mi?

TAKİP ET

İyi Partili İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş'ın, belediye içerisinde yaşanan usüzlsüzlükler ve güvenlik zaafiyeti nedeniyle kayyum ataması iddiaları halen yerini korurken, belediye meclisi tarafından başkanlık yetkisi alınabileceği gündeme geldi.

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı, İlkadım Belediyesi AK Parti ve MHP Meclis Üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenlendi.

Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında İlkadım Belediyesi’nde yaşanan sorunlar konuşuldu.

MECLİS GEREĞİNİ YAPAR
İlkadım Belediyesi MHP Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Cemalettin Kola, fahiş fiyatlarla yapılan mal alımları ile ilgili soruşturma yaptıklarını belirterek İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın denetleme komisyonu raporu ile ilgili gerekli çalışmayı yapması gerektiğini söyledi. MHP Meclis üyesi Cemalettin Kola, "Eğer belediye başkanı gerekli işlemi yapmazsa görevi suistimal veya ihmalden bu meclis gereğini yapar" şeklinde, Demirtaş’ı sert dille uyardı.

MHP’li Kola’nın bu açıklaması 'Belediye meclisi, başkanı görevden alabilir' şeklinde yorumlandı.

MECLİS ÜYELERİ, BELEDİYE BAŞKANINI NASIL GÖREVDEN ALABİLİR?
Belediye başkanı, faaliyet raporunu kabul etmeyerek düşürülebilir. Bunun için de meclis üyelerinin faaliyet raporuna dörtte üç ret oyu gerekir. Dörtte üç ret oyunu bulmak da belediye başkanını görevden düşürmeye yetmez, geçerli bir nedenle rapora ret oyu verilmesi gerekir. Böyle bir durumda meclis başkanvekili meclisin kararını ilgili mülki amire(Kaymakam veya vali) en kısa sürede iletir. Başkanın görevden düşürülme kararını İçişleri Bakanlığı ve Danıştay’ın onaylaması gerekir.