MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül, 'Samsun'da ihracatın yarısını MÜSİAD gerçekleştiriyor'

TAKİP ET

Samsun İnternet Medya Platformu üyeleri Ramazan Çağlar, Recep Yazgan, Okan Çakır ve Tolga Birgücü, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül'ü ziyaret ederek MÜSİAD'ın Samsun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

MÜSİAD Samsun Şubesi olarak 21 Ocak’ta yapılacak olağan kongre hazırlıklarına devam ettiklerini belirterek sözlerine başlayan MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül, Samsun MÜSİAD üyelerinin büyük bölümü ihracat yapan firmalardan oluştuğunu belirtti.

MÜSİAD’ın Samsun’un istihdamına yaptığı katkıyı arttırmak için, yeni yatırımlar yeni projeler geliştirdiklerini, yatırımlarının şehirde işsizliğin düşürülmesine katkı sağlayacağını kaydeden Şengül,

"Yeni yatırım yeni istihdam demektir. Yatırımların, işsizliği gerileterek sosyal hayata olumlu anlamda katkı sağladığını görüyoruz. Türkiye'nin ithalat / ihracat dengesinin ihracat lehine dönüştürülmesi mücadelesine omuz verdiklerini kaydetti.

BÖLGESEL KALKINMAYI GÜÇLENDİRİYORUZ

Bir sanayici ve işadamları derneği olarak MÜSİAD’ın Anadolu’da üretim ve yatırım hareketini hızlandırdığını, bölgesel kalkınmayı güçlendirdiğini dile getiren MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül sözlerine şöyle devam etti;

“MÜSİAD bölgesel yatırımları teşvik ve desteklemek için 40 şehirde, Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi Bölgesel Kalkınma Projesi başlattı.

Proje kapsamında, ilk etapta dört ilde 13,8 milyarlık yatırım için düğmeye basıldı.

13 bin üyesi ve 60 bin firmasıyla Türkiye çapında yaklaşık 2 milyon kişiye sağladığı istihdamla, MÜSİAD’ın Türkiye ekonomisine çok güçlü bir katma değer sağladığını belirten Şengül,

“Samsun’da yerli ve yerli ve milli üretim potansiyelini arttırmak için seferberlik ruhuyla hareket ediyoruz. Çabalarımız sonuçlarını vermeye başladı ve artarak devam ediyor. MÜSİAD Samsun Şube üyeleri Samsun’daki ihracatın yarısını gerçekleştirecek seviyeye geldi. Bunun da sonucu olarak MÜSİAD üyeleri Samsun’da yaklaşık 20 Bin kişiyi istihdam etmekte, iş ve aş sağlamaktadır” diye konuştu.