MMO Samsun Şubesi yönetim kurulu belli oldu

TAKİP ET

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi'nde 15'inci Dönem Genel Kurul ve Seçimleri, 8 – 9 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi. MMO Samsun Şubesi yönetim kurulu üyeleri belirlendi. MMO Samsun Şubesi Başkanı Kadir Gürkan tekrar başkan olarak seçildi.

Bir kez daha güvenoyu alarak yeni Yönetim Kurulu'nda yer alan mevcut Başkan Kadir Gürkan, "Varlık sebebimiz ve gücümüz olan üyelerimizle birlikte Samsun'umuzun, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için hizmet ettik, etmeye devam edeceğiz" dedi

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi 15'inci Dönem Genel Kurul ve Seçimleri, 8 – 9 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi. Oda'nın Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen Genel Kurulu'na MMO Üyeleri'nin yanısıra, Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Samsun Şube Başkanı Tarık Tarhan, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Samsunspor Derneği Başkanı Suat Çakır ve Başkan Vekili Ali Kemal Gedikli de katıldı.

HAYATINI KAYBEDEN ÜYELER ANILDI

Divan Kurulu Başkanlığını Murat Aras'ın, Başkan Yardımcılığı'nı Mehmet Saraçoğlu'nun, yazmanlıklarını ise Deniz Berberoğlu Gümüş ve Yazman Çağla Gedik'in yaptığı Genel Kurul’da açılış konuşması yapan 14'üncü Dönem MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sözlerine, 2018-2019 çalışma dönemi içerisinde hayatını kaybeden üyeler Alaattin Uğurlu, Bayram Karasu, Faruk Abdik, Mustafa Erbakan, Yılmaz Kullukçu ve Yusuf Yirmibeş'i anarak başlayan Kadir Gürkan, kısaca şunları söyledi:

"Şubemizin de içerisinde olduğu 23 meslek kuruluşu bir araya gelerek Samsun Akademik Meslek Örgütleri Birlikteliği'ni(SAOB) oluşturduk. Böylece, akademik eğitim almış, kanunla kurulmuş meslek örgütleri veya odaları, veya bu kuruluşların temsilcilikleri bulunan 23 meslek kuruluşunun  güçlerini birleştirdik. SAOB olarak Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi’nde Oltan Köleoğlu Enerji tarafından inşasına başlanan Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili rapor hazırladık. 6 - 7 Aralık 2019 tarihlerinde Samsun Bilirkişilik Bölge Kurulu ile SAOB ortaklığında hazırlanan 'Bilirkişilik Sempozyumu' düzenledik.

SAMSUN'UN İMALAT SANAYİ RAPORU
Bilindiği üzere geride bıraktığımız 2019, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatabilmek için Samsun’a çıkışının 100'üncü yılıydı. Şube Yönetim Kurulu olarak 100'üncü Yıl sebebiyle yapılabilecek etkinlikleri, çalışmaları ilgili kurullarımızda değerlendirdik, farklı öneriler üzerinde çalıştık. Sonuçta, gerek mesleğimizle ilintili olması gerekse bu zamana kadar üzerinde çalışılmamış olması nedeniyle 'Samsun İmalat Sanayi Raporu 1923-1970' üzerinde çalışmaya karar verdik.  Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden(OMÜ) destek alarak, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nün değerli bilim insanı Prof. Dr. Önder Duman ile gerçekleştirdiğimiz çalışma sürecinde, içerisinde yaşadığımız şehrin imalat sanayi geçmişine yönelik isimlerini ve faaliyetlerini bir rapor halinde kamuoyunun bilgisine sunduk. Burada daha önce duymadığımız birçok yeni bilgiyi edinme, öğrenme olanakları olduğunu, tütünün, kara lastiğin, gıda ve şekerleme imalatının, kereste ve mobilya imalatının, meşrubat imalatının Samsunumuzun imalat sanayi geçmişindeki önemini gördük. Bu değerli çalışmayı, ilimizin protokol üyeleri ve meslektaşlarımızın katıldığı bir lansman etkinliği ile tanıttık. Yaptığımız bu çalışmanın amacına ulaşması, Samsunumuz'un geçmişe yönelik imalat sanayine ait merak edilen konularda referans bir kaynak oluşturması en büyük temennimizdir.

HER ŞEY SAMSUN VE ÜLKE İÇİN...
Samsun MMO Şubesi'ni, gücünü varlık sebebi olan üyesinden alan, birlikte karar verip birlikte uygulamaya geçerek süreci birlikte değerlendiren bir vizyon ile üyesine, şehrine, bölgesine ve ülkesine hizmet edebilme anlayışıyla yönetmeye çalıştık. Meslektaşlarımızın, şehrimizin ve bölgemizin gelişmesine katkı koymanın hedeflendiği çalışmalarımızda bizlere destek veren başta Şube Danışma Kurulumuza, şube komisyonlarımızda görev alan üyelerimize, çalışma arkadaşlarımıza, kuruluşundan bu yana şube yönetimlerinde görev alan meslektaşlarımıza yönetim kurulum adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın'ın 2018-2019 Çalışma Programı'nı Genel Kurul'a sunmasının ardından MMO Samsun Şubesi'nin yeni Yönetim Kurulu ile Genel Merkez Delegeleri'nin belirlendiği seçimlere geçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre Kadir Gürkan, Hasan Bozal, Nail Yolaydın, Ayşe Ünsal Kıran, Ali Dinler, Kadir Erdoğan ve Yaşar Baş yönetim kurulu üyeleri olarak belirlendi. Seçimlerde ayrıca Ömer Yardımcı, Umut Gökmen Akkuş, Özgün Meral, Erdi Yıldırım, Buse Zaralıoğlu, Çağla Gedik ve Cihangir Demirtaş ise 'yedek' yönetim kurulu üyeleri olarak seçildi.