MMO'nun 65 yılı etkinliği 'Onur Gecesi'

TAKİP ET

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Makina Mühendisleri Odası'nın (MMO) Kuruluşunun 65. yılı nedeniyle Samsun şubesince düzenlenen 'Onur Gecesi'ne katıldı.

MMO'nun kuruluşunun 65. yılı nedeniyle Samsun şubesince Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salon'da Onur Gecesi ve Plaket Töreni düzenlendi. Meslekte 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 ve 55'nci yılını dolduranlara plaket takdim edildiği gecede birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Geceye katılan makina mühendisi olan AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, meslekte uzun yıllar hizmet veren meslektaşlarına plaket takdim etti. MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan'da gecede meslekte 30. yılı nedeniyle plaketini Milletvekili Yılmaz'dan aldı.

Törende konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye'nin alanında çok iyi yetişmiş, teorik bilginin yanında uygulamada da kendini geliştirmiş, donanımlı mühendislere her zaman ihtiyacı olduğunu ifade etti.

"İYİ YETİŞMİŞ MÜHENDİSLERE İHTİYACIMIZ VAR"

Mühendislik kavramının önemine vurgu yapan Yılmaz, mesleğe adım adan gençlere önemli mesajlar verdi. Yılmaz, "Her bir mühendis alanında iyi bir uzman olmalı. Alanıyla ilgili kendisine sorulan bir soruda anında mühendisce cevap verebilmeli, üretmeli, çözümler bulmalı, en iyi neticeleri verecek sonuçları ortaya koymalıdır. Okullarımızda aldığımız teorik bilgileri özellikle dünyadaki gelişmeleri takip ederek geliştirmeliyiz. Pratikte kendimizi geliştirmemiz yetmiyor. Saha tecrübemizi fedakarlıktan kaçınmayarak yerine getirmeliyiz. Ülkemizin gelişmesinde mühendislik kavramı önemli bir rol almaktadır. Makine mühendisliği kalkınmakta olan bir ülkenin ön saflarında olan bir meslek grubudur. Proje departmanlarında, şantiyelerde, fabrikalarda üretimi proaktif hale getirenlerdir. Türkiye’de iyi makine mühendisine bugün de ihtiyaç var, dün de vardı ve yarında olacak.  İyi yetişmiş mühendislerimizin ortaya koyacağı başarılar, ülkemizi bir adım daha ileri götürecektir. Makina mühendislerimiz mühendislik kavramı içerisinde önemli bir yer almaktadır. Bunun bilinciyle meslektaşlarımızın kendilerini geliştirmeleri için odanın verdiği katkılar içinde tebrik ediyorum." dedi.

MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, oda olarak maksimun fayda, katkı amacıyla hareket ettiklerini kaydetti.