Mahallenin Gençleri Uyuşturucuya Savaş Açtı

TAKİP ET

Samsunun Atakum İlcesinde "Bağımsız Uyuşturucuyla Mücadele Gönülleri" olarak adlandıran bir grup genç, özellikle uyuşturucu madde kullanımının olduğu mahalleleri gece-gündüz dolaşıp bağımlıları toplayarak iş sahibi yapıyor.

Samsunun Atakum İlcesi ve Mahallesi’nde yaklaşık 11 aydır uyuşturucu ile mücadele eden Ogun Demir önderliğinde bir araya gelen gönüllü gençler, uyuşturucuya karşı savaş açtı.

Uyuşturucuyla Mücadele" adıyla dernek kurma aşamasında olan gönüllüler, Atakum bölgesindeki mahallelerde gençleri uyuşturucuya karşı bilinçlendiriyor. Uyuşturucu kullanan kişilerle irtibata geçen gönüllüler, madde bağımlılarını uyuşturucudan uzak durmaları halinde iş sahibi yapma taahhüdü veriyor.

Mücadelenin öncüsü Ogun Demir, gündüz kendi işiyle uğraştıklarını, gece ise sabahın ilk ışıklarına kadar gençlerin ölümüne neden olan bonzai gibi uyuşturucu maddeleri satanlara ve kullananlara karşı çalışma yaptıklarını belirterek, sokaklarda uyuşturucu içen ve kendilerine zarar veren kişileri rehabilite ettiklerini söyledi.

Öncelikle yaşadıkları Atakum ilcesinde’nde mücadeleye başladıklarını dile getiren Ogun Demir, "Biz 11 aydır uyuşturucuyla mücadele içerisindeyiz. Bu işe ilk olarak yaşadığımız mahalleden başladık. Burada ciddi derecede işler başardık. Yaklaşık 30 kişiyi uyuşturucu illeti olan bonzai maddesinden kurtardık. Onları aramıza alarak gerek kendi iş yerlerimizde, gerek fabrikalarda, gerekse farklı konumlarda iş imkanları sağladık. Bu gençlerimizi, kardeşlerimizi spor faaliyetlerine yönlendirdik. Borçlarını üstlendik. Gücümüzün yettiği kadar yapılabilecek her türlü desteği sağlayarak toplumun iyi bir ferdi olarak yaşamalarını sağladık dedi..