Koronavirüsten ölen kişi Tekkeköy'de mi? Hasan Togar'dan flaş açıklama

TAKİP ET

Koronavirüs nedeniyle ölen 61 yaşındaki şahısın Samsun Tekkeköy'lü olduğu iddiası üzerine Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, açıklama yayınladı.

Türkiye’de koronavirüslü hasta satısının 191 olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 kişininde öldüğü açıkladı. Koca, 61 yaşında bir erkek hastanın vefat ettiğini açıkladıktan sonra bu şahısın Samsun’un Tekkeköy ilçesinde olduğu öne sürüldü.

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS KAYNAKLI 2. ÖLÜM
Türkiye'de corona virüsü yüzünden hayatını kaybeden kişi sayısı ikiye yükseldi. 61 yaşında bir erkek hastanın vefat ettiği açıkladı.

TOPLAM HASTA SAYISI 191
Tanı konup tedavilerine başlanan 93 yeni vakamız var. Hasta sayımız 191'e ulaştı.

Bakan Koca'nın paylaşımı şu şekilde; 61 YAŞINDA erkek bir hastamızı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün sonuçlanan testler, tedbirlerin çok zorunlu olduğunu gösteriyor. Tanı konup tedavilerine başlanan 93 yeni vakamız var. Hasta sayımız 191’e ulaştı. Riskin önünü birlikte keselim.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI
Twitter’da Atatural isimli bir kullanıcı, ölen ikinci vatandaşın Samsun’un Tekkeköy ilçesinden olduğunu ve umreden geldiğini iddia etti.

Bu paylaşımdan sonra vatandaşlarında arasında ikinci ölümün Tekkeköy’de olduğunu kulaktan kulağa yaydı.

PAYLAŞIMI KALDIRDI
Atatural isimli twitter kullanıcısı, ölen kişinin Samsun Tekkeköy’de olduğunu duyurduktan bir süre sonra yazdığı mesajı kaldırdı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA DİKKAT
Yetkililer sosyal medya üzerinden yayılan haberlerin çoğunun gerçeği yansıtmadığını bunlara inanılmaması gerektiğini duyurdu.

BAŞKAN TOGAR AÇIKLAMA YAPTI
Samsun Tekkeköy Belediyesi Başkanı Hasan Togar, ölen hastanın Tekkeköy’de olduğu iddiası üzerine açıklama yaptı.

Facebook hesabı üzerinden açıklama yapan Togar “Sosyal medyada ilçemiz ile ilgili çıkan koronavirüs haberlerinin tamamı asılsız ve gerçek dışıdır. İlçemizde bundan yaklaşık 1,5 ay önce umreye gidip, orada daha ilk hafta rahatsızlanıp ülkemize dönen bir abimiz şu anda hastanede yoğun bakımda yatmaktadır. Ama iddia edilenin aksine tüm tahlilleri ve tetkikleri negatif çıkmış olup tamamen kronik rahatsızlığından dolayı tedavisine devam edilmektedir. Bilgi sahibi olmadan asılsız iddiaları sosyal medya da yayanlarla alakalı yasal süreçler başlatılmıştır” dedi.