Koronavirüs risk grubundaki Samsunlu siyasetçiler

TAKİP ET

Koronavirüs salgını tüm Dünya'da hızla yayılması ve Türkiye'ye de sıçraması vatandaşlarda panik yarattı. Risk grubunda olan vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durarak, evlerinde kalmaları konusunda uzmanlar uyarılarda bulundu. Samsun'da koronavirüs salgınında risk grubunda olan 5 siyasetçi belirlendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün akşamki açıklamalarından sonra en çok araştırılan konular arasında gelen koronavirüs belirtileri ve virüsün gelişim süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan uzman isimler, kişisel hijyene dikkat çekerken ciddi hastalığı olanların birkaç gün evde dinlenmelerini önerdi.

60 YAŞ ÜSTÜ RİSKLİ GRUP
Corona virüsün risk grubunun 60 yaş ve üstü kişiler olduğunun altını çizen uzman isimler, kişisel hijyene dikkat edilmesi şeklinde uyarılarda bulundu.
Uzmanlar yaptıkları açıklamada; “Tokalaşmaya dikkat etmek gerek. Evde başka bir hastalığı olan insanların da sokağa çıktıklarında kapalı ortamlarda bulunmaması gerekiyor. Risk grubu daha önceden bir hastalığı olanlar ve 60 yaşını geçmiş olanlar risk grubunda bulunuyor. Bir de bağışıklıklarını düşürecek bir işlem yapmamaları gerekiyor. İşverenlere de iş düşüyor. Ciddi hastalığı olan insanların birkaç günde evde dinlendirilmesini doğru buluyorum. Sıkıntısı olan insanların tıbbi destek için başvuru yapması gerekiyor. Şuanda ülkemizde vaka görüldüğü için dışarıda ne kadar virüs var, kaç kişi enfekte bilmiyoruz. Erken müdahale ve erken tıbbi destek vermek gerekiyor. Gribe çok benziyor bu nedenle kişisel bir tanı mümkün değil. Ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı koronavirüsün belirtileridir. İstanbul açısından bakarsak olaya kalabalık bir ilimiz. Virüsün sirküle olma olasılığı yüksek. Bir riskten bahsediyoruz. Tabi bu riskin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyoruz.

KORONAVİRÜS RİSK TABLOSU

SAMSUN’DA RİSK GRUBUNDAKİ SİYASİLER

Yusuf Ziya Yılmaz

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz 68 yaşında

Ahmet Demircan

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan 66 yaşında

Necattin Demirtaş

İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş 65 yaşında

Samsun'da 60 yaş risk grubuna yakın 2 siyasetçi var. İşte o 2 isim;

Mustafa Demir

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 59 yaşında

Kemal Zeybek

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek 58 yaşında