Korona neden en çok Samsun'da görülüyor? İşte sebebi

TAKİP ET

Türkiye'de koronavirüs salgınının en çok Samsun'da görülmesinin ve hızla yayılmasının arkasında ki etkenin Samsunluların karantina sürecine girmemek için pozitif olduğunu sakladığından kaynaklandığı belirtildi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun’da vakaların hızla artmasının arkasındaki nedenin, vatandaşların pozitif olduğunu sakladığından kaynaklandığını açıkladı.

Oruç, son dönemde pozitif kişilerle temas etmiş vatandaşların tespitinde ciddi sorunlar yaşadığını belirterek, karantina sürecine girmemek için Samsunluların koronavirüse yakalandığını sakladığını söyledi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç açıklasını şu şekilde sürdürdü; “Maalesef pozitif vatandaşlarımız çeşitli nedenlerle, temaslı oldukları kişilerin karantina sürecine girmemesi için evlerindeki kişi sayısını doğru aktarmıyorlar. İş yerinde çalışanlar çalıştıkları kurumda temasta oldukları kişileri belirtmiyorlar; kimi zaman çalıştıkları kurumu bildirmiyorlar. Özürlü engelli hastalarına bakan kişiler temaslı hale gelmişse, hastalarına kim bakacak kaygısıyla bu kişileri filyasyon ekiplerimize aktarmıyorlar. 

Pozitif hastalarımızın temas ettikleri kişilerin bildirilmemesinin kimseye faydası yok. Bildirilmeyen her temaslı, ilimizde zaten güçlü olan mutasyonlu virüsün etki alanını genişletmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bir yakınımızın temaslı olarak karantinaya girmesini önlemeye çalışırken bir başka kişinin hayatını tehlikeye attığımızı unutmayalım. Bu yaklaşıma bir an önce dur demeliyiz.”