Kızılırmak Deltası'na hayvanların pis atık suyu mu akıtılıyor?

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesi Sürmeli Köyünde bulunan Hayvan Çiftliğinin yağmurlu havalarda, UNESCO Geçici Dünya Mirası listesinde bulunan Kızılırmak Deltasına pis atık su bastığı gündeme geldi.

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan bir Hayvan Çiftliğinin, Kızılırmak Deltası Kuş Cennetine atık su boşalttığı iddia edildi.

Bafra ilçesinin Sürmeli Köyünde (mahallesinde) bulunan Hayvan Çiftliğinin özellikle yağmurlu havalarda, UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesinde yer alan Kuş Cennetine pis atık suları saldığı öne sürüldü.

Hayvan Çiftliğinin saldığı gündeme gelen atık suların, Kızılırmak Deltasında bulunan balık gölüne gittiği ileri sürülürken, Yeniçağ Gazetesi 19 Mayıs ilçesi muhabiri İbrahim Akkuş, iddianın odağında olan Hayvan Çiftliğine giderek görüntüler çekti. 19 Mayıs ilçesinde kaçak yapılar başta olmak üzere son olarak 19 Mayıs Devlet Hastanesi inşaatında ki eksiklikleri ortaya çıkartması ile gündeme gelen İbrahim Akkuş bu kez de Bafra ilçesinin Sürmeli mahallesine giderek Hayvan Çiftliği ile ilgili iddiaları yerinde araştırdı.

Hayvan Çiftliğinin bulunduğu bölgeyi drone ile görüntüleyen ve söz konusu çiftlikten deltada bulunan balık gölüne gittiği ileri sürülen atık suların görüntülerini çeken İbrahim Akkuş, atık suların geniş bir alana yayıldığını da fotoğrafladı. Bafra ilçesi Sürmeli mahallesinde bulunan Hayvan Çiftliğinin yağmurlu havalarda pis atık suları deltaya deşarj ettiği iddialarını araştıran Akkuş, bölgeden çektiği görüntülerle çiftlikten salınan atık suların Kızılırmak Deltasında yer alan balık gölüne kadar gittiğini belgeledi.

Kaynak: SamsunKentHaber