Kılıçdaroğlu 2 Bin 500 lira dedi, Deveci 5 aydır maaş ödeyemiyor

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı açıklamada 'CHP'li belediyelerde asgari ücret 2 Bin 500 lira olacak' dedi. Samsun'un tek CHP'li belediyesi Atakum'da 2 Bin 324 lira maaş olan personeller, belediyeden 5 aydır yarım maaş alıyor. CHP'li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Şubat ayına kadar yarım maaş verileceğini açıklamıştı.

BELEDİYE UTANSIN DEMİŞTİ
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, 31 Mart yerel seçimleri öncesi “Personeline maaş veremeyen belediye utansın” şeklinde propaganda yaparak oy toplamaya çalışmıştı.

PERSONELLER MAAŞLARINI ALAMIYOR
Adaylığı süresince yaptığı seçim çalışmalarında “Başkan olursam personel maaşlarını hemen ödeyeceğim” diyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, belediyeye ait tesislerde çalışan yaklaşık 300 personele 5 aydır maaş vermiyor.

MAAŞINI İSTEYENE KAPIYI GÖSTERİYOR
Maaşını isteyen personelini de işten kovarak tazminat dahi ödemeyen ve mahkeme yolunu gösteren Deveci’nin belediyeyi bu şekilde yönetmeyi nasıl sürdürebileceği ise merak konusu oldu.


Maaşlarını eksik yatırdım, çocuklarınıza söylemeyin haberine gitmek için tıklayın!

ÇOCUKLARINIZA YANSITMAYIN
CHP’li Başkan Deveci, Şubat ayına kadar maaşlarda yapılacak yüzde 30 oranında personele borçlanacaklarını belirterek bir de personelden çocuklarınıza yansıtmayın ricasında bulunmuştu.

KILIÇDAROĞLU 2500 LİRA VERİN DEDİ
CHP Genel Başlanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Asgari Ücret CHP'li tüm belediyelerde net 2 Bin 500 lira olarak uygulanacak” açıklaması yaptı. CHP’li Atakum Belediye Başkanı ise 5 aydır, 2 Bin 534 lira olan asgari ücreti personellerine tam olarak ödeyemiyor. Atakum Belediyesi personelinin Şubat ayında da yarım olarak maaş alacağı CHP’li Başkan Deveci tarafından açıklanmıştı.