KHK'lılar için HDP'li Gergerlioğlu ve CHP'li Cihangir İslam, Samsun'a geliyor

TAKİP ET

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten çıkarılan vatandaşların haklarını savunmak için CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP'li Atakum Belediyesi tarafından organize edilen Vedat Türkali Kültür Merkezi'nde söyleşi düzenlemek için Samsun'a geliyor. Yeniden Refah Partisi Atakum İlçe Başkanı Serdar Yaman ise HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye ateş püskürdü.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile FETÖ/PDY ile itribatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle işten çıkarılan vatandaşlar, haklarını arayarak işlerine geri dönmek istiyor.

Seslerini duyurabilmek için çeşitli organizasyon düzenleyen KHK’lılar, Samsun’da toplanacak.

CİHANGİR İSLAM’DA KATILACAK

15 Temmuz aleyhinde söylediği sözler ile tepkileri üzerine çeken dönemin Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, bir süre sonra partisinden istifa ederek CHP’ye geçmişti.

CHP’li Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen 21 Aralık Salı günü düzenlenecek KHK’lılar konferansına konuşmacı olarak CHP Milletvekili Cihangir İslam davet edildi.

HDP’Lİ GERGERLİOĞLU GELİYOR

Türkiye’nin FETÖ ve PKK terör örgütleri ile mücadelesine karşı eleştirilerde bulunduğu için tepkilerin odağı haline gelen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’da, 25 Aralık Cumartesi günü, Atakum Belediyesi Vedat Türkali Kültür Merkezi’nde konferansa konuşmacı olarak katılacak.

8 İLDEN KATILIM BEKLENİYOR

Düzenlenecek olacak konferanslara; Samsun, Trabzon, Sinop, Ordu, Giresun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden KHK’lıların katılım sağlaması bekleniyor.

İLÇE BAŞKANI YAMAN, ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Yeniden Refah Partisi Atakum İlçe Başkanı Serdar Yaman, Samsun’un Atakum ilçesinde düzenlenecek olan KHK’lılar konferansına HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun katılım sağlamasına tepki gösterdi. İlçe Başkanı Yaman, “PKK terör örgütüne Terörist diyemeyen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci misafirperverliğinde ağırlanacak. Atakum’u parsel parsel satıyorsunuz görüyoruz. Birde PKK Terör örgütüne terörist demeyen birini misafir edeceksiniz. Atakum Halkı sandıkta bunun hesabını sorar unutmayın Sizi gidi HDP yandaşları sizi” şeklinde tepki gösterdi.