Kemal Kılıçdaroğlu, İlkadım Belediyesi'ni de basar mı?

TAKİP ET

Millet İttifakının İyi partili belediye başkanı Necattin Demirtaş, belediye bünyesinde üç müdürlük kadrosu için açtığı sınavdan yüksek puan alan memurlara mülakatta düşük puan vererek çalışanların atanma haklarını ellerinden aldı.

Bakanlıklara ve genel müdürlüklere baskın yaparak algı ve siyasi şov yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınavda yüksek puan alıp, mülakatta düşük puan verilerek müdürlük kadrosuna atanma hakkı ellerinden alınan memurlar için de İlkadım Belediyesi’ne baskın yapar mı ?

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’İ ZAAFA UĞRATAN HAMLE İLKADIM BELEDİYESİNDE GERÇEKLEŞTİ

İttifak ortakları olan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “evlatlarımızın hakkını korumak benim boynumun borcu”, iyi partinin genel başkanı Meral Akşener’in ise, partisinin grup toplantısında elini öptüğü atanamayan öğretmenlerin sözlü mülakatta hak kaybına uğramasını sert bir dille ve siyasi şovlarla eleştirmişti. Millet İttifakının iyi partili İlkadım belediye başkanı Necattin Demirtaş ise, Kılıçdaroğlu ve Akşener’in eleştirdiği sınavda yüksek puan alıp mülakatta düşük puanla atanma hakkı ellerinden alınanlarla ilgili aynı işlemi sürdürdü.

SINAVLA ATAMA USULÜ NASIL YAPILIR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her yıl belediyelere şef, uzman ve müdür kadro atamalarının sınavla yapılması için tebliğ gönderir. Belediye Başkanı ise, talep yazısı ile sınavla atama yapmak istediği kadrolar için bakanlığa yazısını iletir. Tüm belediyelerin müracaatları alındıktan sonra Anadolu Üniversitesince sınav yapılarak sonuçları belirlenen tarihte açıklanır. 70 puanlık barajı geçen adaylara belediye yönetimince oluşturulan isimler tarafından mülakat yapılır. Ortalaması yüksek olan memurların açılan kadrolara ataması belediye başkanı tarafından yapılır.

SINAVLA YÜKSEK PUAN ALANLAR MÜLAKATTA DÜŞÜK PUANLA SAF DIŞI EDİLDİ

İlkadım Belediyesi’nde sınavdan yüksek puan alıp mülakatta düşük puan verilerek elenen belediye memurları yerine sınavdan düşük puan alıp mülakatta yüksek puan verilerek ortalaması yükseltilen idareye yakın memurların ataması yapıldı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın atamasını yaptığı memurların sınav ve mülakat puanları şöyle;

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS’den yüksek puan alıp, mülakatlarda düşük puan verilip, atanamayan öğretmen adayları ile görüştü.

“Bu evlatlarımızın hakkını korumak benim boynumun borcudur” dedi.

BİRİLERİNİN HAKKINI BİRİLERİNE YEDİRMEYECEĞİZ:

“Bu evlatlarımızın hakkını hukukunu korumak benim boynumun borcudur. Her türlü hukuki desteği vereceğiz. Haklarını alıncaya kadar da mücadele edeceğiz. Saray da bunu çok iyi bilsin. Sarayın şürekaları da çok iyi bilsin. Birilerinin hakkını birilerine yedirmeyeceğiz. Birilerinin hakkını birilerine yedirirseniz, torpili getirirseniz, adam kayırmacılığı getirirseniz bu işler düzelmez. Milletime açık ve net söz veriyorum. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda bu mülakat belasını kaldıracağım. Ne mülakatı kardeşim. KPSS’ye giriyor, kim kaç puan alıyorsa puanına göre yerleştireceksiniz, bu kadar. Benim adamım olsun, onun adamı olsun, onun dayısı olsun, onun akrabası olsun… Dayısı, akrabası, yakını olmayan ne yapacak? Bu ülkenin garibi fukarası ne yapacak? Boğazından kesip evladını yetiştiren anne baba ne yapacak? Sözüm söz bu mülakat belasını kaldıracağız. Böyle bir rezalete asla izin vermeyeceğiz. Bu arkadaşlarımızın hakkını da hukukunu da sonuna kadar destekleyeceğiz ve her türlü hukuki desteği vereceğiz."