Kayyum atanan Erkut Nakliyat iflas mı ettirildi?

TAKİP ET

Samsun'da 2018 yılında mahkeme kararıyla iflas eden Erkut Nakliyat'ın sahibi Erkut Pak, kayyumda olan şirketin eski ortakları, aile bireyleri ve çalışanlar tarafından bilinçli olarak iflasa sürüklendiğini iddia etti

Samsun'un bilinen nakliyat firmalarından olan ve 2018 yılında mahkeme kararıyla iflasına karar verilen Erkut Nakliyat'ın sahibi Erkut Pak, 2015 yılında kayyum nezaretinde yönetilen şirketin eski ortakları, aile bireyleri ve çalışanlar tarafından bilinçli olarak iflasa sürüklendiğini iddia etti.

MAHKEME KARARI İLE İFLAS

Firma sahibi Erkut Pak, iflas sürecinde kendi bilgisi dışında bir çok olay gerçekleştiğini ve bunlardan haberi olmadığını, konuyu yargıya taşıdığını belirtti. Pak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''2018 yılında mahkeme kararı ile iflasına karar verilen Erkut Nakliyat firmasının sahibiyim. 2015 yılı Aralık ayından itibaren kayyum nezaretinde yönetilen şirketimde borçlarım dolayısı pek fazla ilgilenemedim. Samsun dışında ikamet etmek zorunda kaldım. İşlere tam manası ile hakim olamıyordum. Şirketin yaşadığı süreçten dolayı, şirketin devam edebilmesi için gerekli imzaları atmak için Samsun'a geliyordum. Sadece telefon ile yönetmeye çalışıyordum'' dedi.

ARAÇLARIN ŞASE NUMARASI DEĞİŞTİRİLMİŞ

Bazı araçların şase numaraları değiştirilip başka yandaş firmalara peşkeş çekildiğini belirten Erkut Pak bu araçlarla ilgili gerekli olan tüm bilgi ve belgeleri araçların adreslerini Samsun Savcılığına ayrıntılı bir şekilde bildirdiğini belirtti.

SATIŞA ÇIKARILAN ARAÇLAR PARÇALANMIŞ

İflas süreci başladıktan sonra şirkete kayıtlı olan malların satışa çıkarıldığını hatırlatan Erkut Pak, ''O dönemde satışa çıkarılan araçların bir çok parçası sökülmüş ve öyle satılmış. Bunu bana açılan davalardan öğrendim. Araç satışlarının bir çoğu tamamlandı. En son yapılan ihalede usulsüzlükleri fark edip gerekli itirazları yaptım'' dedi.

YERİME İMZALAR ATILMIŞ

Söz konusu olay ile ilgili davaların yeni bitmesi üzerine araştırma yapabildiğini belirten Pak, ''Araştırmalarım neticesinde firmamda muhasebe departmanında görevli personelin kayyum heyetini kandırmaya yönelik işlemlerde yerime imza attığını öğrendim. Şirket adına kayıtlı telefonlar da bir lojistik firmasına devredilmiş. Kayyum heyeti ve Samsun Ticaret Mahkemesi'nde bulunan evraklarda imzaların kimin tarafından atıldığının araştırılması hususunu sayın savcıdan  talep ettim. Araştırıldığında nasıl büyük bir yolsuzluk ile şirketin iflasa sürüklendiği ortaya çıkacaktır'' dedi.

ORGANİZE BİR ŞEKİLDE YAPILDI

Aile bireylerinin ve eski ortakların personelleri ile birlikte hareket ettiğini iddia eden Erkut Pak, ''Şirketimize ait olan ve adıma yediemin olarak teslim edilen araçlar, bilgim dışında kiraya verilmiş haksız kazanç elde edilmiştir. Şirketin bazı araçları telefonların devredildiği lojistik firmasına yapılan ihalelerde usulsüzlükler yapılarak ve başka şirketler üzerinden değerlerinin çok altındaki bedellerle satılmıştır. Bu şirketlerin ve şahısların isimlerini dava süresince tek tek açıklayacağım. Konuyla ilgili şirketin eski ortakları olan aile bireyleri ve çalışanların organize bir şekilde bu işleri planladıklarını diğer personellerden öğrendim'' dedi. 

ADALETE HESABIMI VERDİM AKLANDIM HERKES BU YOLDAN GEÇECEK 

Yapılan bu usulsüzlüklerden dolayı hakkında 6 adet dava açıldığını belirten Erkut Pak “ Ben adalete ve devlete hesabımı verdim ve çok şükür aklandım. Suç duyurusunda adı geçen herkes aynı hesabı yüce Türk Adaleti önünde verecek” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

Firma sahibi Erkut Pak, tüm bu yaşananların ardından yaptığı araştırmaların sonucunda eski ortaklar, aile bireyleri ve eski personelleri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek, ''Anlattığım konularla ilgili eski ortaklar, aile bireyleri ve eski personellerden şikayetçi oldum. Bildiğim her şeyi yüce Türk adaleti önünde paylaşacağım. Türk adaletine güvenim sonsuz ve haklı olduğum davamı kazanacağıma inanıyorum'' diye konuştu.