Kavak'ta Tarihi Hata

TAKİP ET

Kavak Belediyesi Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu Başkanlığında yapılan Kavak Belediye Meclisi'nde Mayıs ayı oturumunda '17 Mayıs Kavaklılar Günü' olarak belirlendi. Belirlenen tarihin, Kavak tarihi ile hiçbir bağlantısı olmadığı, tarihin yanlış seçildiği ortaya çıktı.

Samsun Kavak Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirildi.

17 MAYIS’I KAVAKLILAR GÜNÜ YAPTILAR
87 yıl önce 17 Mayıs 1934 tarihinde TBMM’de Bakanlar Kurulu Kararı ile ilçe yapıldığı gerekçesiyle 17 Mayıs Kavaklılar Günü olarak kutlanması teklifi meclise sunuldu.


Belediye Meclisi, AK Parti, MHP ve İYİ Parti Gruplarının ortak teklifi ile her yıl 17 Mayıs’ın Kavaklılar Günü olarak kutlanması kabul edildi.

RESMİ GAZETE'YE BİLE BAKMAMIŞLAR
Resmi Gazete’de ise kaza olan Kavak’ın, ilçe olması teklifinin kabul tarihi 23 Haziran 1934’te, teklifin karar tarihi 28 Haziran 1934’te ve 2742 sayılı Resmi Gazete’nin yayınlanma tarihi ise 3 Temmuz 1934’te olduğu ortaya çıktı.

KAVAK’TA TARİHİ HATA
Kavak Belediye Meclisi’nde, Kavak kazasının ilçe olduğu tarihin 17 Mayıs 1934 olduğu sanılarak, 17 Mayıs’ın Kavaklılar Günü olarak kabul edilmesinin tarihi bir hata olduğu ve 17 Mayıs'ın Kavak tarihinde hiç bir yeri olmadığı savunan Kavaklı vatandaşların tepkilerine yol açtı.

TARİH DEĞİŞTİRİLECEK Mİ?
Kavak Belediyesi Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri’nin tarihi bu hatanın dönüp dönmeyeceği ise merak konusu oldu.