Kavak'ta işe alma vaadi ile insanları CHP'ye üye yaptılar, kimse işe giremedi

TAKİP ET

Samsun'un Kavak ilçesinde açılacak tekstil fabrikası için, İlkadım CHP ilçe teşkilatına özgeçmiş (CV) bırakan vatandaşların CHP'ye üye olması karşılığından işe alımlarının gerçekleştirileceği ifade edildi. İddialara göre kimsenin işe alımı yapılmadığı belirtildi.

Diyekonuştu.com haber sitesini gümdene taşıdığı iddialara göre; CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı (Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu) Eyüp Odabaş ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi (Tanıtım ve Halka İlişkiler Sorumlusu) Şeref Adıgüzel ve CHP İlkadım Belediye Meclis Üyesi (Samsun İl Kadın Kolları eski Başkanı) Hatice Ceylan Çakır, iş arayan vatandaşları fabrikada işe sokma vaadiyle kandırdı. Öte yandan partililerin organizasyonunda, işe girmek isteyen vatandaşlara CHP’ye üye olmaları şartı da koşuldu.

ODABAŞ: SÜNDÜS ÖZTÜRK CHP ÖRGÜTÜNÜN İÇİNDEN 160 KİŞİYİ ALACAKTIR

Eyüp Odabaş, 13 Haziran’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Açılacak olan tekstil fabrikasında sündüs Öztürk CHP örgütünün içinden 160 kişiyi alacaktır. İste gerçek Atatürkçü sündüs hanımdır.”

HATİCE CEYLAN ÇAKIR’DAN ‘ÖNEMLİ DUYURU’ PAYLAŞIMI

Hatice Çakır, 15 Haziran’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “ÖNEMLİ DUYURU: Kavak ilçemizde açılacak olan tekstil fabrikasına kadın elemanlar alınacaktır. Başvurular CHP İlkadım İlçe Başkan Yardımcıları Eyüp Odabaş’a Şeref Adıgüzel’e yapılacaktır. Tekstil fabrikasında çalışmak isteyenler bir an önce cvlerini ulaştırmaları gerekmektedir. Not: servis (ulaşım) + yemek fabrikaya aittir”

ŞEREF ADIGÜZEL MÜRACAT TARİHİ DUYURDU

Şeref Adıgüzel, 15 Haziran’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “İlgi duyan arkadaşların İlk adım ilçe başkanlığına sivilerile birlikte baş vurmalarını bekliyoruz son muracat tarihi 29 haziran.”

EYÜP ODABAŞ: CV’LER CHP İLKADIM İLÇESİNE

Eyüp Odabaş, 14 Haziran günü Hatice Çakır ve beraberindeki 3 yöneticiyi eklediği bir paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı: “kavakta kurulacak yeni fabrikaya, Tekstilden anlayan ortacı,kesici,dikici, ütücü alınacaktır.muracatlar CHP İlkadım ilçesine cvleri ile yapılacaktır. Müracaat EYÜP ODABAS ŞEREF ADIGÜZEL..”

ADIGÜZEL: TECRÜBELİ ELEMANLAR SEÇİLECEK

Şeref Adıgüzel, 15 Haziran’da yaptığı bir başka paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Kavak ilçemizde açılacak olan teksin fabrikamıza tesil bonservisi geçmiştede çalışmış tecrübeli elemanlar seçilerek alınacaktır.”

ODABAŞ: SERVİSİ, YEMEĞİ FABRİKAYA AİT

15 Haziran’da başka bir paylaşım yapan Eyüp Odabaş, şu ifadeleri kullandı: “Tekstil fabrikasıda calismak isteyenler bir an önce Cv’leri EYUP ODABAŞ ve Şeref Adıgüzel e ulaştırın.not.servisi yemeği fabrikaya ait. .işe başlayacakolanlar fabrikanın sözleşmeli elemanı olacaktır..”

“İŞE GİRMEK İSTEYEN CHP’YE ÜYE OLACAK”

Yaşananları anlatan bir vatandaş ise şöyle konuştu: “Kavak’tan CV’ler toplanıldı, İlkadım’a gitti üyelik için. Tekstil için çarşıda yeni açılan bir firma vardı. Herkes orası olarak biliyordu fakat o firmaya gidildiğinde böyle birşey olmadığını yani CHP muhabbeti falan olmadığını söylemişler. Ee insanların işe ihtiyacı var. Bize verilen adreste bir tekstil fabrikası kuruluyordu zaten aynı şekilde sanayi bölgesinde kurulacak muhabbeti vardı. Biz sorduğumuz zaman ikisinden biri olacak falan dediler. Bir bayan adı verdiler ‘müdür o’ falan diye. Tabi biz ne kadını gördük, ne konuştuk. Ben ilk şüpheye ‘CHP haricinde işçi alımı olmayacak, işe girmek isteyen CHP’ye üye olacak öyle işe girecek’ falan denildi. Saçma gelmişti bu durum. Kavak, küçük yer CHP’nin oy oranı belli zaten. Üstünde durup araştırınca da sessiz sedasız geri çekilmek durumunda kaldım.”

‘YALANCI DURUMUNA DÜŞTÜK MAALESEF’

Yaşananlar üzerine CHP’li yöneticilere tepki gösteren bir parti üyesi ise şu ifadeleri kullandı: “Kavakta bahsettiğiniz o fabrikanın Kavaktaki CV’leri toplanırken şahit oldum. Yardımım dokunması için Kavak’ta birçok kişiye dile getirdim bunu insanlar CV verdiler. Zaman geçerken Eyüp Odabaşı ve Şeref Adıgüzel’e bir soru sordum cevaplamadılar. İki soru sordum cevaplamadılar, geçiştirdiler. İŞin herhangi bir ciddiyeti olmadığını farkedince geri çekildim. Kavak’ta CV veren insanların gözünde biz yalancı duruma düştük maalesef.”

Kaynak: Diyekonuştu.com