Kavak'a aklı başında yönetici lazım!

TAKİP ET

Samsun'un Kavak ilçesinin tarihi, doğal ve yöresel güzellikleri Kavak yerine Atakum ilçesinde tanıtılması eleştirildi.

Türkiye’de bir ilçenin ya da bir köyün tanıtımı için, bölgenin doğa güzellikleri, yöresel kıyafetleri, halk oyunları, yöresel yemekleri gibi bölgeye has olan özellikler, farklı il ve ilçelerden gelecek olan yerli turistlere tanıtılır.

Özellikle tanıtımı yapılacak ilçede düzenlenen etkinlikler sayesinde, ilçeye gelecek olan yerli turistlerin aynı zamanda ilçenin doğa güzelliklerini yakından görmesi için iyi bir fırsat olarak değerlendirilir.

Samsun’un Kavak ilçesi tanıtım günlerinde ise tam tersi şekilde tanıtım yapıldı.

Kavak Tanıtım Günleri ismiyle düzenlenen etkinlik, Kavak ilçesi yerine Atakum ilçesinde düzenlendi. Tertip komite ekibinin Kavak ilçesi yerine Atakum ilçesini tanıtıyor eleştirilerini beraberinde getirirken, Kavak Tanıtım Günleri’nin neden Atakum ilçesinde yapıldığı sorusunun cevabı hala yanıtlanmış değil.

Atakum ilçesini değil, Kavak ilçesinin tarihi, doğal güzelliklerini ve yöresel yemeklerini, yerel sanatçılarınızla birlikte ilçenizde düzenleyin. İlçenize yüzlerce hatta binlerce yerli turist çekin ki, ilçenizin tanıtımında etkili olacak hediyelik eşya gibi satışı yapılan ürünler ile ilçeye para girişi olsun. İlçe esnafında ekonomik hareketlenme ile mutlu yüzler oluşsun.
Vatandaş, Atakum’da dondurma, içecek ve yemek yiyerek Kavak’a değil, Atakum’a para bırakmasın.

Okan Çakır yorumuyla …