Karadeniz KYK Erkek Öğrenci Yurdu'nda öğrenciler kurtlu yemeklerden mi zehirlendi?

TAKİP ET

Samsun'da OMÜ Kampüsü içerisinde bulunan Karadeniz KYK Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki öğrenciler, kurtlu yemeklerden zehirlendiklerini iddia etti. Samsun Valiliği konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YEMEKLERDEN Mİ ZEHİRLENDİLER?

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Karadeniz KYK Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki verilen yemekler nedeniyle zehirlenme vakalarının yaşandığını iddia eden öğrenciler, sosyal medyadan tepkilerini gösterdi.

KURTLU YEMEK FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTILAR

30-31 Aralık 2022 tarihlerinde yemeklerden dolayı zehirlendiklerini öne süren öğrenciler, kurtlu yemeklerin fotoğraflarını da paylaştı. 

"YEMEKHANE VE KANTİNİ DENETLEDİK"
Zehirlenme iddialarının ardından Samsun Valiliği açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada 11.11.2022 ve 23.12.2022 tarihlerinde KYK Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdundaki Yemekhane ve Kantin İşletmesi'nin denetlendiğini ifade etti. Bu denetimlerde herhangi bir eksiklik ve aksaklık tespit edilmediği bilgisi de paylaşıldı.

"YEMEKLERDEN NUMUNE ALINDI"

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamanın devamında, "30-31 Aralık 2022 tarihlerinde bazı öğrencilerimizin ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye götürülmesi üzerine 30-31 Aralık 2022 – 01 Ocak 2023 günlerinde çıkarılan yemeklere ait numuneler İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne tahlile gönderilmiştir" denildi.