KAMUOYUNA DUYURULUR

TAKİP ET

HMG Grup Gıda İnşaat Turizm Nakliye San. Ve Tic. Ltd. Şirketi olarak;

2021 yılından itibaren inşaatının yapımını üstlendiğimiz ve aynı zamanda kiracısı olduğumuz Samsun ili Atakum ilçesi Alanlı mevkii 1537 ada 1 nolu parsel, Güzel Yalı Mahallesi Adnan Menderes 2. Kısım Bulvarı No:73/A adresinde bulunan cafe/restoranımızla ilgili olarak Okyanus Dalgası ve Ticaret Ltd. Şirketi tarafından yapılan açıklamaya karşı kamuoyunu bilgilendirme metnidir.

Şirketimiz bahse konu adreste bulunan cafe/restoranın 2021 tarihinden itibaren hem yasal kiracısı hem de işletenidir.

Mal sahibi ile şirketimiz arasındaki kira sözleşmesi ve yapı kullanım izin sözleşmesi halen devam etmekte olup, sözleşmelerin feshi veya şirketimizin tahliyesine dair açılmış herhangi bir dava veya herhangi bir ihbarname söz konusu değildir.

Okyanus Dalgası isimli şirket, mal sahibi ile bizim aramızdaki kira ilişkisi son bulmadan gerçeğe aykırı kira kontratı düzenlemiştir.

Bununla da yetinmeyip söz konusu şirket 2 yıldır şirket adresimiz olan ve faaliyetimize devam ettiğimiz bahse konu restoranın adresini vergi dairesine bildirerek kendi adına vergi levhası çıkartmıştır.

Hatta söz konusu şirket yetkilileri bizim olurumuz ve iznimiz olmamasına rağmen işyerimizin anahtarını değiştirmiş ve bir de kapıya güvenlik koyarak çalışma hürriyetimizi de ihlal etmiştir.

Bahse konu adresteki tüm imalat şirketimizce yapılmış olup, yapılan harcamalar şirket adına fatura edilmiştir.

Okyanus Dalgası isimli şirketin söz konusu işletmede tek bir kuruşu bulunmamaktadır.

Mal sahibi ve Okyanus Dalgası şirketi yetkilileri birlikte hareket ederek tabiri caiz ise şirketimizce yapılan milyonlarca liralık yatırımımızın üzerine oturmak istemektedirler.

Bununla ilgili olarak adli makamlara gerekli başvurular yapılmıştır.

Okyanus Dalgası şirketi bu basın açıklaması ile usul ve yasaya aykırı eylemlerini haklı gösterme çabasına düşmüşlerdir.

Söz konusu işletmenin tüm kullanım ve tasarruf hakları şirketimizdedir.

Ayrıca söz konusu restoranın inşaatı ve tadilatı şirketimizce yapılmış olup demirbaşları da şirketimize aittir.

Bu hususlar resmi belgelerle sabittir.

Bu nedenlerle bahse konu işletmede ne mal sahibinin ne Okyanus Dalgası şirketinin ne de bir başkasının doğrudan veya dolaylı hak sahipliği, tasarruf yetkisi ve kira ilişkisi bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HMG GRUP

Gıda İnşaat Turizm Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti.