KADEF Siyasetin Arka Bahçesi Oldu Tartışması

TAKİP ET

KADEF'in düzenlediği tirit gecesi programında İyi Partili Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın siyasi propaganda yapması, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır'ın tepkisine neden oldu. Bakır, 'İP Milletvekili Usta'nın konuşmasında salonun dayanışma ve birlik ruhuna uygun olmayan beyanları ile siyaset üstü geceye gölge düşürdü' dedi.

Kavak Dernekler Federadyonu ( KADEF) Cumartesi günü tirit gecesi programı düzenledi. Programa Samsun siyasi parti temsilcileri,  belediye başkanları ve Kavaklı vatandaşlar katıldı.


ERHAN USTA KRİZİ

İyi Partili Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın, AK Parti iktidarı döneminde Kavak'a karayolu geçişi hariç hiçbir yatırım yapılmadığını ifade etmesi kriz yarattı.

“KADEF, SİYASETİN ARKA BAHÇESİ OLMUŞ”

AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır, Usta’nın siyasi söylemleri için “siyaset üstü geceye gölge düşürdü” açıklaması yaparken; “KADEF tarafından tertip edilen tirit programında her görüşten Kavaklı hemşerilerimizin bir araya geldiği, kaynaştığı, hasret giderdiği bir ortam olması gerekirken sanki her görüşten hemşerilerimizin buluştuğu yer olmaktan çıkıp birilerinin siyasi arka bahçesinde planlanmış bir ortama dönüştüğünü üzülerek müşahede ettik. İP Milletvekili Usta’nın konuşması salonun dayanışma ve birlik ruhuna uygun değil” dedi.

“GELSİN KAVAK’I GEZDİRELİM”

AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır, açıklamasının devamında“ Kavak ilçemizi sadece karayolunu kullanarak geçen ve bu millete hizmet için yapılan yatırımları görmeyen ya da görmezden gelen Sayın Usta’dan da bu beklenirdi. Eğer kullandığı karayolu hariç, ne yapıldı diye merak buyurursa kendisini ilçemize davet ederek neler yapıldığını tek tek yerinde göstermekten ayrıca mutlu oluruz. Kendi partisinde selefi olan grup başkan vekilinin, Vatanı uğruna can veren kahraman şehit ailemizin yakınlarına en galiz küfür edenleri görmeyenler, elbette yapılan onca yatırımı görmezler. Hemşeri Dernek ve Federasyonları, dayandıkları hemşeri gruplarını temsil ettikleri ölçüde itibar kazanırlar. Bu çerçevede de siyaset üstü bir bakışla yönetilmesi gerekir. KADEF’i olması gerektiğinin aksine kendi siyasi emelleri uğruna kullanan ya da kullanılmasına müsaade eden KADEF başkan ve yönetimini de değerli hemşerilerimizin takdirlerine havale ediyoruz.” dedi.

“SİYASETİN ARKA BAHÇESİ OLMADIK”

KADEF Başkanı Bayram Erişgin, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır’ın “KADEF siyasetin arka bahçesi olmuş” ifadesi üzerine açıklama yaptı. Erişgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Protokolde konuşma yapan başkan ve milletvekillerimizin yapmış oldukları açıklamaların içeriği her partiden üyesi bulunan KA-DEF üzerine mâl edilmemelidir. Takdir edersiniz ki programda söz alan konuşmacıların ne hakkında konuşacağını bizler belirleyemeyiz. Yapmış olduğumuz davetlerden ve konuşmacılara verilen sürelerden de anlaşılacağı üzere KA-DEF Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak bütün siyasi partilere eşit mesafede olmamıza rağmen, KA-DEF’in herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olarak nitelendirilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz.Hemşehrilik ruhuna dayanan bir sivil toplum örgütü olan KA-DEF, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bütün partilere eşit mesafede durmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.