İlkadım ve Atakum Belediyesi personellerin maaşından kesemeyecek

TAKİP ET

Yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve CHP'li Belediye Başkanı Cemil Deveci, 'paramız yok' bahanesi rafa kalkıyor.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından AK Partili Erdoğan Tok’tan koltuğu devralan İlkadım Belediye Başkanı İyi Partili Necattin Demirtaş ve yine AK Partili İshak Taşçı’dan başkanlık koltuğunu alan Atakum Belediyesi Başkanı CHP’li Cemil Deveci, aradan geçen 9 ay boyunca “enkaz aldık, belediyenin borcu sandığımızdan çok” açıklamaları yapmıştı.

İLKADIM ATIL DURUMDA
İlkadım Belediyesi, hali hazırda devam eden bir çok projeyi ekonomik durumun olmadığı gerekçesiyle rafa kaldırmış, inşaatı devam eden bazı projeleri de atıl durumda bırakmıştı. Başkanlık görevini devralan İyi Partili Necattin Demirtaş, paramız yok bahanesiyle 9 aydır personeline yarım maaş veriyor.

ATAKUM’DA ENKAZ EDEBİYATI
AK Parti’den belediyi devralan Atakum Belediyesi Başkanı CHP’li Cemil Deveci’de “belediye değil, resmen enkaz devraldık” açıklaması yapmış ve her fırsatta borç edebiyatı yaparak paralarının olmadığını savunmuştu. Maddi zorluk geçirdiğini belirten CHP’li Cemil Deveci, personel maaşlarını eksik yatırmış, bazı personelleri de işten çıkarmıştı. Maddi zorluklarla boğuştuklarını belirten Cemil Deveci, personellerin maaşını ödeyemese de konser etkinlikleri düzenleyerek vatandaşları eğlendirmişti.

YÜZDE 34 DAHA FAZLA ALACAKLAR
İller Bankası, önümüzdeki yıldan itibaren belediyelere verilen, ödenekleri yüzde 34 oranında arttırdı. 2020 Ocak ayından itibaren belediyelere ödenen miktar artık yüzde 34 daha fazla olacak.

PERSONELLERİN PARASINI BAŞKA YERE KULLANIYORLAR
Belediyelerin ödemelerinin personellerin maaşları hesaplanarak yapıldığı. Fakat bazı belediye başkanlarının personellere ödenen parayı keserek başka yerlere harcadığı, personellere de yarım maaş verdiği biliniyor.

Kaynak : Gerçek Taraf