İlkadım Belediyesi'nin Cuma namazı paylaşımına tepki geldi

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım Belediyesi tarafından kullanılan sosyal medya hesabında, Başkan Necattin Demirtaş fotoğrafıyla paylaşılan 'Camilerimizde kılacağımız, Cumalara kavuşmak dileğiyle' mesajına vatandaşlardan yorum geldi.

Mart ayından bu yana yaşanmaya devam eden corona virüs salgını nedeniyle birçok alanda büyük tedbirler alındı.

BAZI CAMİLERDE NAMAZ YASAKLANMIŞTI
Alınan tedbirler arasında camilerin kapatılması da yer alıyordu. Kalabalık ortamların genel olarak kapatılması virüs salgınını önledi. Camilerde cemaatle kılınan namazlarda bu tedbirler arasında yer aldı. Uzun süredir cemaatle namaz kılınmadı. Son zamanlarda cuma namazı kılınsa da sosyal mesafeli olarak uygulanmıştı.

25 HAZİRAN’DA SERBEST BIRAKILDI
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, maske ve mesafe kurallarına uyularak tüm vakit namazlarının ve Cuma namazlarının 25 Haziran tarihinden itibaren camilerde cemaatle kılınabileceğini bildirmişti.

CAMİLERDE NAMAZ KILINDIĞINDAN HABERİ YOK
İlkadım Belediyesi tarafından kullanılan sosyal medya hesabında, Başkan Necattin Demirtaş fotoğrafıyla paylaşılan “Camilerimizde kılacağımız, Cumalara kavuşmak dileğiyle” mesajına vatandaşlardan yorum geldi.

ASFALTLAR BAKIMSIZ BAŞKAN
Bazı vatandaşlar ise, sokakların asfaltsız ve bakımsız olduğunu belirterek “Karasamsun Marmaris sokağının tozlu ve bozuk asfalta hasret kalmış yolundan hayırlı Cumalar Sayın Başkan” yorumunu yaptı.