İlkadım Belediyesi'nin 20 Milyon Lirası nereye gitti?

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi Unkapanı Kültür Merkezi Binası'nın tamamlanması meclisten geçen 20 milyon TL kredi, kültür merkezi inşaatında kullanılmadığı ve paranın akıbetinin ne olduğu merak konusu oldu.

20 MİLYON LİRALIK KREDİ
İlkadım Belediye Meclisi 2020 yılı Haziran Ayı Toplantısı’nda Unkapanı Kültür Merkezi Binası’nın tamamlanması için 20 milyon TL’lik kredi talebi oy birliği ile kabul edilmişti.

YÜZDE 44’Ü YAPILMIŞTI
Bir önceki AK Partili İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok döneminde yapımına başlanan ve yüzde 44,25’i tamamlanan Unkapanı Kültür Merkezi Binası’nın tamamlanması için 20 Milyon liraya ihtiyaç duyulduğu açıklanmıştı.

13 AYDIR TEK BİR ÇİVİ ÇAKILMADI
20 Milyon kredinin üzerinden 13 ay geçmesine rağmen, Unkapanı Kültür Merkezi Binası inşaatı için tek bir çivi çakılmadı. İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş tarafından atıl durumda bırakılan kültür merkezi için yeni arayışlara girildi.

SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLECEK
2021 yılı Temmuz ayı meclis toplantısında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yüzde 44,25’i tamamlanan kültür merkezi inşaatını, Sağlık Bakanlığı’na devretmek istediklerini belirtti.

PARA NEREDE?
Unkapanı Kültür Merkezi Binası’nın tamamlanması için ihtiyaç duyulan 20 Milyon TL’nin nerede olduğu ise açıklık kazanmadı.