İlkadım Belediyesi'nden 14 ay sonra tesadüfen ortaya çıkan skandal

TAKİP ET

862 bin 300 TL zimmetine para geçirmesi ile gündeme gelen İlkadım Belediyesi personeli Cevat G.'nin, 14 ay belediyeden çift maaş aldığı ortaya çıktı.

Samsun’un İlkadım Belediyesi’nde skandalların ardı arkası gelmiyor.
İyi Partili belediyede ki 862 Bin liralık zimmete para geçirme yolsuzluğunun ardından, personel Cevat G.’nin 14 ay süresince çift maaş aldığı ortaya çıktı.

14 AY BOYUNCA ÇİFT MAAŞ ALMIŞ
İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş konu ile yaptığı açıklamada Cevat G.’ye ‘muhasebe yevmiye giriş yetkisi’ verildiğini bu nedenle 14 ay boyunca Cevat G.’nin her ay çift maaş aldığını belirtti.


İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş

TESADÜFEN ORTAYA ÇIKMIŞ
İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, çift maaş skandalının tesadüfen ortaya çıktığını belirterek “ Banka genel müdürlüğü şubeye teftiş yolluyor. Sondaj usulü dosya çekiyor. Bu arkadaşın dosyası müfettişin eline geliyor. Bakıyor, memur adam aylık 2 kere maaş almış görünüyor. Bir daha bakıyorlar 1 yılda her ay çift maaş almış. Şüpheleniyor, belediyeden öyle bir şey olabilir mi diye soruyor. Şube müdürüne döküm geçiyorlar. Şube müdürü de beni aradı, durumu anlattı. Ben de kötüye yormadım. Bir yanlışlık ya da hesap hatası olabilir diye düşündüm. İncelemede ortaya çıktı. Zaten tespiti biz yaptık. Dışarıdan herhangi biri bulmuş değil. Ama banka uyarmasa bizim de onu uyanma şansımız yoktu. Cevat G., 13-14 ay çift maaş almış. Bulmasak devam da edebilirdi” ifadelerinde bulundu.