İlkadım Belediyesi'nde olağanüstü toplantı

TAKİP ET

Samsun İlkadım Belediyesi'nde olağanüstü meclis toplantısı kararı alındı. 12 Ocak Perşembe günü yapılacak olağanüstü toplantıda gündem maddelerinin ne olacağı merak konusu oldu.

İlkadım Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı 2 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilmişti. Dört gün önce gerçekleştirilen meclis toplantısı sonrasında apar topar olağanüstü toplantı kararı alınması dikkat çekti.

12 OCAK’TA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Gerçek Taraf haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Çakır’ın edindiği bilgilere göre olağanüstü yapılacak meclis toplantısı, 12 Ocak Perşembe günü gerçekleşeceği öğrenildi.

GÜNDEM SÖZLEŞMELİ PERSONEL

İlkadım Belediyesi Meclisi’nin olağanüstü toplanma kararını aldıran gündem maddesi de belli oldu. Gündem konusunun, geçtiğimiz aylarda sıklıkla gündeme gelen ve tepki toplayan, sözleşmeli personel alımı olduğu öğrenildi.

İSİMLERİ AÇIKLANACAK

Olağanüstü yapılacak meclis toplantısında aylar öncesinden merak ile beklenen, sözleşmeli personellerin isimlerinin açıklanacağı ve maaşları, meclis üyelerine oylamaya sunulacağı bekleniyor.

AKRABASI OLAN MECLİS ÜYELERİ OYLAMAYA KATILAMAYACAK

Sözleşmeli personel alımında belediye başkanı, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyelerinin akrabalarının isimleri verildiği için tepkiler yükselmişti. Belediye Meclisi Kanunu’nda, ‘Mecliste görüşülen maddeler ile meclis üyelerinin akrabalarını ya da kendilerini ilgilendiren bir işlem söz konusu ise o maddenin görüşülmesine katılamazlar, oy kullanamazlar’ ibaresi gerekçesiyle, akrabasının ismini işe alınması için veren meclis üyeleri oylamaya katılamayacak.