İlkadım Belediyesi'nde eş başkanlık krizi

TAKİP ET

İYİ Partili İlkadım Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı Şerif Mırık'ın, Başkan Necattin Demirtaş'ı hiçe sayarak yaptığı ziyaretteki eş başkanlık görüntüsü, Millet İttifakının ortakları CHP ve İYİ Parti ile birlikte belediye yönetiminde de krize neden oldu. 

Valiler Kararnamesi ile Samsun’a atanan Zülkif Dağlı’ya İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’tan 4 gün önce habersiz ziyaret gerçekleştiren Başkan Yardımcısı Şerif Mırık’ın bu davranışı yönetim krizine dönüştü. 

ŞERİF MIRIK, VALİYE ZİYARETE GİTTİ
Düzce Valiliğinden Samsun’a atanan Vali Zülkif Dağlı’yı Belediye Başkanından önce 26 Haziran tarihinde ziyaret ederek eş başkanlık görüntüsü veren İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, ziyarette Vali Dağlı’ya Osmanlı arması olan bir tablo hediye etti. Mırık, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, ‘Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile  Samsun Valisi olarak şehrimize atanan Sayın Dr. Zülkif Dağlı'yı, Prof. Dr. Şerif Demir ve İsmail Şen'le birlikte makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledik.’ dedi. 

CHP VE İYİ PARTİ'DE KRİZ ÇIKTI
İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık’ın Vali Zülkif Dağlı ziyaretini sosyal medyada paylaşması hem belediyede hem de millet ittifakının ortakları CHP ve İYİ Parti’de krize neden oldu.

4 GÜN SONRA DEMİRTAŞ GİTTİ
Demirtaş ise, kendisinden önce habersiz ziyaret yapan Başkan Yardımcısı Şerif Mırık’ı azarladıktan 4 gün sonra sonra Vali Dağlı’yı ziyaret etti. 

BAŞKAN DEMİRTAŞ, İKİNCİ KEZ UYARDI
Tepkilerin üst üste gelmesi ve arkasının kesilmemesi sonucunda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Başkan Yardımcısı Şerif Mırık’ın kendisini hiçe sayan davranışı nedeniyle çok ön planda olmaması konusunda ikinci kez sert bir üslupla uyardığı öğrenildi.