İlkadım Belediyesi'nde 856 Bin lira zimmetine para geçirdi

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım Belediyesi'nde çalışan personel C.G, zimmetine 856 Bin 381 Lira 16 Kuruş (eski para ile 856 Milyar 381 Milyon Lira) geçirdiği iddia edildi. Başkan Necattin Demirtaş'ın ekibinin, olayın üzerinin kapatılması için savcılığa suç duyusunda bulunmadığı öne sürüldü.

Samsun’da 856 Bin Liralık vurgun olayı gündeme bomba gibi düştü.

BANKA MÜDÜRÜ ŞÜPHELENİYOR
Gerçek Taraf haber sitesi tarafından edinilen bilgilere göre, İlkadım Belediyesi’nde çalışan C.G isimli personelin banka hesap hareketlerinde ki para trafiği, dikkatleri üzerine çekti.

BANKA HESABINDAKİ PARA TRAFİĞİ
C.G’nin Vakıfbank hesabına yüklü miktarda para girişleri, banka müdürünün dikkatini çekti.
Vakıfbank Müdürü, İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş’ı arayarak, C.G’nin hesabında ki para trafiğinin araştırılması konusunda bilgi verdi.

856 BİN LİRA ZİMMETİNE GEÇİRMİŞ
Geçen hafta ortaya çıkan olayda, kayıtlar son 11 ayın incelenerek bakıldığında, personel C.G.’nin zimmetine tam olarak 856 Bin 381 Lira 16 Kuruş geçirdiği ortaya çıkıyor.

OLAYIN ÜSTÜNÜ KAPATIN
Başkan Demirtaş’ın ve ekibinin olayın duyulmasının önüne geçmek için, durumu savcılığa bildirilmeden üzerinin kapatılmasına karar veriliyor.

PARALAR SİYAH POŞETTE
Personel C.G’den zimmetine geçirdiği parayı geri getirmesini isteyen Başkan Demirtaş ve ekibi, C.G’den aldıkları 150 Bin lirayı belediyenin veznesine siyah bir poşet içerisinde teslim ederek kişi alacakları olarak belediyenin hesabına yatırıldığı öğrenildi.

PARA TUTANAKSIZ ALINIYOR
Gerçek Taraf haber sitesi tarafından edinilen bilgilere göre, personel C.G’den alınan paranın, tutanak tutulmadan, Vezneci İ.Ç.'ye teslim ediliyor. Vezneci İ.Ç., 150 Bin lirayı belediyenin Vakıfbank hesabına geri yatırıyor.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Zimmete para geçirme olayının belediye içerisinde de yayılmasının önüne geçmeye çalışan Başkan Demirtaş ve ekibinin, personel C.G’yi işten çıkarmak yerine, Park ve Bahçeler Müdürlüğü emrinde çalışması için görev yerini değiştiriyor.

MAAŞINA, EVİNE VE ARABASINA HACİZ YAPILACAK MI?
Personel C.G’nin zimmetine geçirdiği 856 Bin 381 Lira 16 Kuruş’un sadece 150 Bin lirasını iade etmesiyle geriye kalan 706 Bin 381 Lira 16 Kuruş için personel C.G’nin maaşına, İlkadım ilçesinde olan bir evine ve son model cipine icra müdürlüğü aracılığıyla haciz konulacak mı merak ediliyor?

SENDİKALAR DEVREYE GİRECEK Mİ?
Pandemi sürecinde yoğun bir mesai yaparak çalışan işçilerin ve memurların maaş hesaplarından haksız ve kanunsuz bir şekilde yapılan kesintilerin iadesinin nasıl yapılacağı, BEMBIR SEN ve HAK İŞ sendikalarının memur ve işçiden gasp edilen bu alacakların, kazanılmış hak ve çalışma ücretlerinin çalışanlara iade edilmesi hususunda açıklama yapması veya belediye yönetimi ile görüşme yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.