İlkadım Belediyesi yolsuzluğundaki 506 Bin lira geri ödenmemiş

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi'nde C.G isimli personelin zimmetine geçirdiği 862 Bin 300 liranın 506 Bin lirasını hala ödemediği ortaya çıktı.

862 BİN LİRALIK HIRSIZLIK
Samsun’un İlkadım Belediyesi’nde çalışan C.G isimli işçinin 862 Bin 300 liralık yolsuzluğu Gerçek Taraf internet haber sitesi tarafından gündeme getirilmişti.

BAŞKAN DEMİRTAŞ ÖNCE YALANLAMIŞTI
Gündeme gelen haberden sonra İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, önce olayı yalanlamış daha sonra paranın çalındığını doğrulamıştı.

PARALARI KENDİ HESABINA AKTARMIŞ
2019 – 2020 yıllarında sistemli şekilde belediye parasını kendi hesabına aktardığı öğrenilen C.G.’nin bu yöntem ile geçirdiği 862 Bin 300 lira parayı çaldığı öğrenildi.

506 BİN LİRAYI HARCAMIŞ
Gerçek Taraf haber sitesi tarafından gündeme getirilen olaydan sonra çalınan paradan 356 Bin 280 lira kaldığı, bu paranın belediyeye verildiği açıklanmıştı. Zanlı C.G’nin harcadığı 506 Bin liranın ise belediyeye ödemesi için borçlandırıldığı belirtildi.

506 BİN LİRA BORCU HİÇ ÖDENMEMİŞ
2020 yılı Kasım ayında ortaya çıkan skandal sonrası geriye kalan 506 Bin lira paranın belediyeye bu zamana kadar hiç ödenmediği ortaya çıktı.

ALACAK TAKİP EDİLMEMİŞ
Edinilen bilgilere göre personel C.G’den alınması gereken 506 Bin liranın taksitlendirme yapıldığı ve bu paranın hiçbir taksitinin ödenmediği ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda, İlkadım Belediyesi yetkilileri borç takibini yapmayarak görevi ihmal ettiği öğrenildi.