İlkadım Belediyesi'nin Sözleşmeli Personel Alımı Mahkemelik Oldu

TAKİP ET

Samsun İlkadım Belediye Meclisi'nde 70 sözleşmeli personel alımı ile ilgili onaylanan gündem maddesine, AK Parti Meclis Üyeleri "yürütmeyi durdurma" istemiyle dava açtı.

MECLİSTEN TARTIŞMALI GEÇTİ


Geçen ay başında İlkadım Belediyesi'nde çalışmak üzere 70 sözleşmeli personel alımı için belediye meclisinde oylama yapıldı. AK Parti ve bazı MHP'li meclis üyelerinin oylamada red vermesine rağmen çoğunluğu bulamamış ve sözleşmeli personel alımı gündem maddesi meclisten geçti.


"PİS KOKAN İŞİN İÇİNDE OLMAYIZ"


AK Parti Grup Başkanvekili Serkan Akyüz, meclis üyelerine akrabalarının işe alınması ile ilgili sözler verildiğini ifade ederek, "Biz kapalı kapılar ardında yapılan gizli pazarlıklara alet olmayacağız. Pis kokulu işlerin içinde olmayacağız. Bize gönderilen gündem bir tane ek gündemlerle oylamaya sunulan 3 tane. Neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Keşke bize İlkadım Belediyesi ile ilgili olarak ortaya atılan yolsuzluklar hakkında da açıklamalarda da bulunabilseniz" şeklinde konuştu.



"BU İŞİN SONUCU AĞIR OLUR"


AK Parti Meclis Üyesi Köroğlu, "70 kişinin isim listesi gelseydi daha doğru olurdu. Sözleşme yapılan kişilerle ilgili belediye başkanı dahil, meclis üyeleri dahil birinci dereceyi bırak ikinci derece dahi meclis görüşmesinde oylamada dışarıya çıkmalı oylama buna göre yapılır. Ama burada bakıyoruz bütün belediyenin tanışları buraya girecek gibi. Burada kadroda isim belirtilmeyerek daha sonra isimler tanımlanacak, hülle yolu ile bu iş karşıya geçmiş olacak. Ben buradan uyarıyorum, bu işin sonucu ağır olur" dedi.

"KİMLERE PEŞKEŞ ÇEKECEKSİN?"


AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin ise İlkadım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sayın İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş bakalım sözleşmeli personelleri kimlere peşkeş çekeceksin" dedi.

PERSONEL ALIMI MAHKEMELİK OLDU


Aradan geçen tam bir ayın ardından İlkadım Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Meclis Üyeleri, 70 sözleşmeli personel alımı gündem maddesi meclisten geçtikten 7 gün sonra mülki idare amirine sunulmadığı, sözleşmeli personel alımı için 70 kişilik isim listesinde meclis üyelerine oylama öncesi sunulmadığı gerekçeleriyle Samsun 1. İdare Mahkemesi'ne başvurarak  "yürütmeyi durdurma" davası açtığı öğrenildi.


BAZILARI İŞ BAŞI YAPTI


Öte yandan 70 sözleşmeli personel alımında listede isimleri olduğu ifade edilen bazı kişilerin Pazartesi günü itibariyle bır kısmının işbaşı yaptığı öğrenildi. Sözleşmeli personellerin KPSS'ye girmeden sınavsız memur olması ise belediye içinde rahatsızlık oluşturdu.