İlkadım Belediyesi'nin borcu tüm başkanların borcudur

TAKİP ET

Samsun İlkadım Belediyesi Meclisi, İller Bankası'ndan 18 Milyon Lira kredi almak için toplandı. Komisyon 6 Milyon sundu, Demirtaş 8 Milyon olsun dedi. Meclis, 6 Milyon lirayı onayladı.

İyi Partili Başkan Necattin Demirtaş, belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda 18 Milyon Lira krediye ihtiyaç olduğunu belirtti. İlkadım Belediyesi Komisyonu, 18 Milyon lirayı onaylamayarak 6 Milyon lira kredi çekilmesi kararını meclise gönderdi.

DEMİRTAŞ AZ BULDU ‘8 MİLYON OLSUN’
İyi Partili Başkan Necattin Demirtaş, “komisyon tarafından belirlenen, 6 Milyon lira kredinin az olduğunu bunu 8 Milyon lira olarak meclise sunuyorum” diyerek oylanmasını için meclise sundu.

ÜYELER RED ETTİ
Meclis üyeleri 8 Milyon lira kredi oylamasını red etti.

HEDEF GÖSTERDİ
Başkan Demirtaş, 8 Milyon lira kredi oylamasına katılmayan meclis üyelerini hedef göstererek “Bu kadar konuştuk kimse kıpırdamıyor öyle mi? Bu millet sizi seyrediyor Cemalettin!” dedi.

DEMİRTAŞ, ERDOĞAN TOK’U SUÇLADI
MHP'li Meclis Üyesi Cemalettin Kola “bu borcu ben yapmadım” demesinin ardından Başkan Demirtaş, “bu borcu bende yapmadım” diyerek bir önceki dönemden çok borç kaldığını, sorumlusu olarak AK Partili İlkadım Eski Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u gösterdi.

BORCU HEPİNİZ YAPTINIZ
Cemalettin Kola, “Bu borcu ben yapmadım. Bu borcu Süleyman Kaldırım yaptı. Erdoğan Tok yaptı, Necattin Demirtaş yaptı, Mustafa Yılmaz yaptı. Bu yapılan hizmetler ile orantılı bir borçlanma. Kim ne kadar ne hizmet yaptıysa ona göre borçlanmıştır. Gayet normal. Ama bunu sadece bir kişiye yüklemeyi doğru bulmuyorum” dedi.

DEMİRTAŞ, TOK’U SUÇLAMADIM DEDİ
MHP’li meclis üyesi Kola’nın açıklamasında sonra Başkan Demirtaş, “Ben kişiye yüklemiyorum ki” diyerek kendini savundu.

MECLİSTEN 6 MİLYON LİRA İZİN ÇIKTI
Meclis üyeleri tarafından kabul edilmeyen 8 Milyon lira kredi, 6 Milyon lira olarak düzeltilerek tekrar meclise sunuldu. Oy çoğunluğu ile İller Bankasından 6 Milyon lira kredi çekilmesi onaylandı.

Kaynak: Gerçek Taraf