İlkadım Belediyesi'nde Zamlar Havada Uçuştu

TAKİP ET

İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediye melisini topladı. Meclis toplantısında, meclis üyeleri zam yapılması için ellerini yukarı kaldırdı. Toplantı sonrası belediye hizmetlerine yüzde 100 oranında zam yapıldı.

İlkadım Belediyesi Meclisi’nde cenaze nakil araçlarına kilometrede geçerli olmak üzere yüzde 100 zam ile 1 liraya, cenaze otobüsü hizmet bedeli de yüzde 75 zam ile 1 lira 75 kuruşa çıkarılması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

8 gündem maddesi ve bir ek gündem ile Haziran Ayı 1. Dönem 6. Toplantı 7. Birleşimi’ni İlkadım Belediyesi Meclisi gerçekleştirdi. Cenaze hizmetlerinin ortalama yüzde 90’lık zammında yer aldığı teklifler oy birliği ile kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi. 

YÜZDE 100 ZAM YAPILDI

İlkadım Belediyesi’nin Erdoğan Tok döneminde cenaze nakil araçlarına kilometrede geçerli olmak üzere 50 kuruş alınırken meclisten geçen teklifte KDV’siz 1 liraya çıktı. Cenaze yakınları için isteğe göre belediyen tahsis ettiği otobüs hizmet bedeli de yine KDV’siz yüzde 75 zam ile 1 liradan 1 lira 75 kuruşa çıkarılması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

BİNA 10 YIL BEDELSİZ VERİLDİ

İlkadım Belediyesi Meclisi’nin 2019 yılı tatilinin Ağustos ayında yapılması teklifini kabul edildiği mecliste, Türk Ocağı Samsun Şubesi’nin Türk-İslam Medeniyetleri Düşünce Merkezi projesi için Kılıçdede Mahallesi Yunus Emre Sokak Numara: 123 B Blok 3 Numaralı belediye mülkünün 10 yıl süreyle derneğe ücretsiz tahsis edilmesi teklifi de oy birliği ile kabul edilerek komisyona sevk edildi. 

PARA BİTTİ, KREDİ ALINACAK

İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediye kaynaklarının tükendiğini belirterek; "Kredi alma konusunda şüphelerim var. Ama her şeye rağmen İller Bankası’ndan bu paranın almanın yollarını arayacağız” dedi.