İlkadım Belediyesi'nde 700 kişinin sendika hakları gasp edildi

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi çalışan yaklaşık 700 kişinin sendikaya kayıtları yapılmadı. Başkan Necattin Demirtaş, 'kanunda böyle bir şey yok, kimse sendika için yanıma gelmesin' dedi.

İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş ile Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun arasında geçtiğimiz hafta 1 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalanmıştı. Belediye işçilerine 1 yılı kapsayan ücret ve sosyal haklarına toplamda yüzde 15 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

SADECE 130 İŞÇİ İÇİN İMZALANMIŞ
Gerçek Taraf haber sitesinin edindiği bilgilere göre; İlkadım Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan sözleşmenin sadece 130 belediye işçisini kapsadığı öğrenildi.

SENDİKA İLE ANLAŞTIK DEMİŞTİ
Başkanlık makamında gerçekleşen imza protokolü öncesi açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş "Sahada ve kurumumuzda ter döken emekçilerimiz için bir aradayız. İşçilerimizin bu sözleşmeden alacağı her türlü maddi ve manevi kazanımları sonuna kadar hak ettiklerini düşünüyorum. Onlar; yaz, kış, gece, gündüz demeden mesai kavramı gözetmeksizin ilçemiz için çalışıyorlar. İlçemize yaptığımız her güzel işte onların imzası var" diye konuşmuştu.

KHK İLE KADRO ALANLARA KARŞI ÇIKTI
Geçen hafta basına servis edilen haberde işçilerin sendika haklarının yanında olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın, KHK ile kadro olan işçilerin sendikaya geçiş yapmasına karşı çıktı.


Sabah yapılan toplantıdan fotoğraf

KİMSE SENDİKA İÇİN YANIMA GELMESİN!
2018 yılında KHK ile kadroya geçen yaklaşık 700 kişinin sendikaya girişlerinin kanunen uygun olmadığını ifade eden Demirtaş’ın, bu sabah yaptığı yakın ekibi ile toplantısında “kanunda böyle bir şey yok, kimse sendika için yanıma gelmesin” dediği öğrenildi.