İlkadım Belediyesi Meclisi'nde 70 sözleşmeli personel alımında akraba tepkisi

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi'ne sözleşmeli 70 sözleşmeli personel alımının meclis gündemine alınmasında gergin anlar yaşandı. Cumhur İttifakı'nın fire vermesiyle tartışmalı gündem maddesi meclisten geçti.

İlkadım Belediyesi Meclisi'nde sözleşmeli 70 personel alımı ile ilgili ek gündem maddesinin AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın çoğunluğuna rağmen ek gündem maddesinin onaylanması, meclis salonunda gergin anlara neden oldu.

70 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, başkanlığında gerçekleşen oturumda, sözleşmeli personel alımına ilişkin yetki istendi. Yapılan oylamada 17 kabul, 16 ret oyu çıktı. Oylama sonucunda 70 sözleşmeli personelin alımı onaylandı.

İYİ PARTİLİ AYDEMİR’DEN RED

İYİ Partili meclis üyeleri kabul oyu verirken, İYİ Parti Meclis üyesi Alper Aydemir'in parti grubunun kendisine gösterdiği tepkilere rağmen red oyu verdi.

MHP’DE ÇATLAK ÇIKTI

MHP Grup Başkanvekili İbrahim Üstün ile Aykut Çepni’nin sözleşmeli personel alımı yetkisi ile ilgili oylamada ret, MHP’li Hayri Atmaca ile Yurttaş Kıyak’ın ise kabul oyu vermeleri dikkat çekti.

AK PARTİ DE FİRE VERDİ

Meclis toplantısına AK Partili İbrahim Aslan'ın katılmadığı gözlendi.

DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLAYACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Akyüz, oturuma gelmeyen parti meclis üyeleri için disiplin sürecini başlatacaklarını ifade etti.

CUMHUR İTTİFAKI DAĞILDI

AK Parti Grup Başkanvekili Akyüz ayrıca toplantıda ek gündem maddesine kabul oyu veren MHP'li meclis üyeleri ile ilgili de genel merkeze rapor sunacaklarını açıkladı.

MHP’Lİ ATAMACA’YA TEPKİ

AK Partili meclis üyesi Kadir Soylu ek gündem maddesine kabul oyu veren MHP Meclis üyesi Hayri Atmaca'ya tepki gösterdi. MHP Meclis Üyesi Atmaca, gelen tepki sonrası meclis salonunu terk etti.

AKRABALARINI İŞE ALACAKLAR

AK Parti Grup Başkanvekili Serkan Akyüz ve AK Parti Meclis üyesi Erol Köroğlu, meclis üyelerine akrabalarının işe alınması ile ilgili sözler verildiğini gündeme getirdi.

BU İŞİN SONUCU AĞIR OLUR

AK Parti Meclis Üyesi Köroğlu, "Biz bir şeyler duyduk. 70 kişinin isim listesi gelseydi daha doğru olurdu. Hülle yolu ile bir şeyler yapılıyor burada. Burada bunun olması için oy kullanan arkadaşların tamamı sorumlu. Sözleşme yapılan kişilerle ilgili belediye başkanı dahil, meclis üyeleri dahil birinci dereceyi bırak ikinci derece dahi meclis görüşmesinde oylamada dışarıya çıkmalı oylama buna göre yapılır. Ama burada bakıyoruz bütün belediyenin tanışları buraya girecek gibi. Burada kadroda isim belirtilmeyerek daha sonra isimler tanımlanacak, hülle yolu ile bu iş karşıya geçmiş olacak. Ben buradan uyarıyorum, bu işin sonucu ağır olur" dedi.

PİS KOKULAR GELİYOR

AK Partili Serkan Akyüz de söz alarak ;"Biz kapalı kapılar ardında yapılan gizli pazarlıklara alet olmayacağız. Pis kokulu işlerin içinde olmayacağız. Bize gönderilen gündem bir tane ek gündemlerle oylatılan 3 tane. Neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Keşke bize İlkadım Belediyesi ile ilgili olarak ortaya atılan yolsuzluklar hakkında da açıklamalarda da bulunabilseniz" şeklinde konuştu.