İlkadım Belediyesi işçi banka promosyonu 18 Bin lira mı olacak mı?

TAKİP ET

Samsun İlkadım Belediyesi işçilerinin maaşları adlığı banka tarafından ödenen promosyonlar için yeni bir anlaşma için çalışmaların başladığı öğrenildi.

İlkadım Belediyesi Ocak ayında banka promosyonu için ihaleye çıkmış ve 8 banka ihaleye katılım sağlamıştı.

3 YILLIĞINA ANLAŞILMIŞTI

2022 – 2024 yılları için 3 yıllığına 995 personelin faydalanacağı banka promosyonu için ihaleyi en yüksek teklifi veren Halk Bankası kazandı.

4 BİN 760 LİRA PROMOSYON ALDILAR

2022 Ocak ayında 995 personel kişi başı 4 Bin 760 TL banka promosyonu almıştı. Fakat artan enflasyon ile birlikte alınan bu promosyon ücretinin az olduğu görüşüne varıldı.

YENİDEN GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Ocak ayında 3 Bin 825 lira olan asgari ücrete oranla verilen 4 Bin 760 liralık banka promosyonun tekrar enflasyon oranlarına göre güncellemesi ve promosyonun daha yüksek ücretlere çıkması için İlkadım Belediyesi, Halk Bankası ile görüşmelere başladı.

GÜNCELLEME YA DA FESH EDİLECEK

Gerçek Taraf haber sitesi Genel yayın Yönetmeni Gazeteci Okan Çakır tarafından edinilen bilgilere göre; İlkadım Belediyesi tarafından Halk Bank ile görüşmelere başlanıldığı, bankanın durumu genel merkezine ilettiği öğrenildi.

BU YIL ANLAŞMA OLURSA 14 BİN LİRA OLABİLİR

2022 yılında yapılan ihalenin güncellenmesi ya da fesh edilerek yeniden ihale yapılabilmesinin ardından, belediye çalışanları yeniden banka promosyonu almaya hak kazanabilecek.

Konunun uzmanlarından alınan bilgilere göre; 2022 yılı içiresinde tekrar banka promosyonunun güncellenmesiyle birlikte ortalama rakamın 12 Bin ila 14 Bin lira arasında olacağı ifade edildi.

2023’TE OLURSA BU ÜCRET 18 BİN LİRA OLABİLİR

Sürekli artan enflasyon ve 2023 yılında asgari ücrete gelecek zam ile birlikte banka promosyon anlaşmasının 2023 Ocak ayında yapıldığı takdirde bu ücretin personel başına 18 Bin liraya ulaşabileceği öngörülüyor.