İlkadım Belediyesi emlak vergi borcu sıfırlama skandalı

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım Belediyesi Emlak Servisi'nde rayiç bedeli alabilmek için bazı kişilerin emlak vergisi borcunun personel tarafından sıfırlandığı gündeme bomba gibi düştü.

GAYRİMENKUL SATIŞI İÇİN RAYİÇ BEDEL ŞARTI

Emlak, arsa satışı yapmak isteyen vatandaşların Tapu’dan alım satım işlemleri yapmadan bağlı bulundukları belediyeden rayiç bedel almaları gerekiyor.

EMLAK VERGİSİNİN ÖDENMESİ GEREKİYOR

Belediyeden rayiç bedeli alabilmek için gayrimenkulün emlak vergisi borcunun belediyeye ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi ödenmemiş gayrimenkul için belediyeden rayiç bedel alınamıyor.

BORÇ OLMASINA RAĞMEN RAYİÇ BEDEL VERİLDİ

Gazeteci Okan Çakır’a gelen bilgilere göre; Ağustos ayı içerisinde İlkadım Belediyesi’nde sistemde emlak vergisi borcu görünmesine rağmen rayiç bedel alındığı öğrenildi.

SİSTEMDEKİ AÇIK İLE EMLAK VERGİ BORCU SIFIRLANIYOR

İlkadım Belediyesi’nin Emlak Servisi’nde, emlak borcu olan gayrimenkulün parası belediye kasasına girmeden, belediyenin kullandığı Saysis sistemi üzerinden geçici olarak vergi borcu yoktur yazısı alarak, vatandaşa rayiç bedel verildiği öğrenildi. Sistemdeki açık nedeniyle bahse konu olan belediye personelinin vatandaştan aldığı emlak vergisini de cebine attığı öne sürüldü.

TELEFONLARIMIZA BAKMADILAR

Emlak vergisi üzerinden zimmete para geçirme skandalı için belgelere ulaşan Gazeteci Okan Çakır, konu hakkında cevap hakkı açıklaması almak için, İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hasan İnan ve Başkan Yardımcısı Lütfü Çoşkun’u telefon ile aramasına rağmen yetkililerin telefonlarına çıkmadığı görüldü.