İlk parti il başkanı Gökhan Cıgalı, mübadilleri andı

TAKİP ET

İlk parti il başkanı Gökhan Cıgalı Mübadillerin 98. Yıl dönemi kutlamalarına katıldı.

Türk-Yunan nüfus mübadelesinin 98. Yılında İlk parti il başkanı Gökhan Cıgalı açılış töreninde konuştu. 

Günümüzde mübadele müzelerinde;efemeralarını,siyah beyaz fotoğraflarını gördüğümüz ancak hepsinden önemlisi kuşaktan kuşağa aktarılan memleket anıları,yüreklerimizde sakladığımız yeni vatanlarına yolculuklarının öyküsü suyun iki yanında 98 yıldır hiç unutulmadı. 

2020 yılı çok farklı bir dünyadayız.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyamızın toplumsal ve ekonomik düzeni alt üst oldu. Sağlık bakanlığının verilerine göre ülkemizde vaka sayısı iki buçuk milyona,yaşamını yitirenlerin sayısı 25.000'e yaklaştı. Özveri ile görev yapan sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyor,candan kutluyor ve alkışlıyoruz diyen il başkanı Cıgalı şöyle devam etti.

"Ülkemizde ez dezavantajlı grip hiç kuşkusuz  Romanlar ve Roman mübadillerdir. Bu grubun barınma,eğitim,çalışma ve sağlık sorunları güncelliğini koruyor, sorunlarının acil ve kalıcı olarak çözümlenmesi gerektiğini vurguluyoruz.

Mübadelenin ve Lozan Barış Antlaşmasının 98.yılında,çatışmaların ve savaşların sona ermesini,tüm dünya halkları için barış ve demokrasinin egemen olmasını ümit ederek,savaşlarda,göç yollarında,terör saldırılarında yaşamını yitirenlere saygı ve rahmetle anıyoruz"dedi.