Hem OSB olsun hem TOKİ olsun hem de Şeker Fabrikası olsun

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Ertan Sağlam ŞEKER-İŞ Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe ve Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı tarafından Çarşamba Şeker Fabrikası konusunda fabrika binası önünde basın açıklaması yapıldı.

Avcı konuşmasında “Aziz Hemşehrilerim bu tür yatırımlar siyaset üstüdür kim bu fabrika üzerinden oy devşirmeye çalışıyorsa bu dünyanın en alçak adamı olsun kim ki elinde ki yetkiyi Sayın Cumhurbaşkanımıza yanlış bilgiler vermek yanlış bilgilendirerek Çarşamba halkını sadece koltuğu için kandırdığını zannedenlere yazıklar olsun diyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin TOKİ projesiyle yaptırdığı yüzbinlerce konutu Büyük Birlik Partisi olarak destekliyor ve şükranlarımızı arz ediyoruz . Ancak istişare yapılmadan yapılan işlerin sonucunda böyle noksanlıklar olur Peygamber Efendimiz hiç kimse bulamasa Ayşe validemiz ile istişare etmiştir. Ey Müslüman sen ben o kim oluyoruz da istişaresiz bu işlerle kararlar alıyoruz. Kimki TOKİ’ye karşıysa dünyanın en şerefsiz adamı olsun hatta diyorumki karşı geceye de bir 600 konutluk TOKİ yapılsın Sayın Cumhurbaşkanımızdan bunuda istirham ediyoruz biz TOKİ’YE karşı değiliz ancak bu fabrikanın teknik elemanları idarecileri fabrikaya yakın bir yere oturması gerekir ki bir arıza olduğunda müdahale edebilsinler. Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakının bir ortağı olarak teklifimiz şudur 600 kişilik toplu konut yapılacak yere lütfen 30 konutta milli servetimizi çalıştıracak olan çok saygıdğer emekçi ağabilerimize lütfedin.

2019 yılında zatı muhterem vekilimiz ruhen başka bir yerde ama fikren Samsun vekili olan zatı muhterem kapı kapı dolaşarak basın basın dolaşarak şeker fabrikasının açılacağını 1500 kişinin istihdam edileceği söyledi. Dünyada bir pandemi felaketi oldu bir tane çarşambalı sitem etmedi niye gecikti diye . Diyorsun  ki Sayın Vekil  Samsunlu – Çarşambalı şeker pancarı ekmiyor 2022 yılında 70 bin tona yakın Samsunlu çiftçi şeker pancarı ekti siz ne yaptınız bu fabrikayı biran önce çalışmaya başlatmadığınız için çiftçi şeker pancarını Kastamonu’ya götürmeye başladı toplarken fire giderken fire yolda fire idareden isteyebilirsiniz . şeker pancarı eken 105 milyar borcu olan çiftçiye 35 milyar faiz uyguladınız yetmedi 15 bin tl avukat parası çıkardınız ve sonra diyorsunuz ki çiftçi ekmiyor. Bu çiftçi pandemi döneminde gecesini gündüzüne katarak artan girdi fiyatların rağmen ekmedi mi ? Ekti hem vallahi hem billahi bu atıllıktan Sayın Cumhurbaşkanımızın kesinlikle haberi yoktur.

Biz diyoruz ki hem OSB olsun hem TOKİ olsun hem de Şeker Fabrikası olsun .

Difüzyon yani ham pancar işlemesinde kullanılan makine 2020 yılında sıfır ambalajında Çarşamba Şeker Fabrikasına gönderilen bir makine tamirata gitti diyenlere söylüyorum yalan söylüyorlar gerçek yalanı siz söylüyorsunuz burası için gelen sıfır makine Eskişehir makine sanayiye niye gider burada çokmu tozlanıyordu orada çokmu muhafaza edecekler ?

Bir devletin değeri politikacıyla değil devlet adamlığıyla ölçülür. Buradan Sayın Genel Müdürümüze seleniyor saygılar sunuyorum. Bu kurumun başında siz herhangi bir siyasi partinin temsilcisi değilsiniz bir devletin değerini yükseltmek istiyorsanız devlet adamı gibi olmaya sizi davet ediyorum.

Sayın Belediye Başkanımız buradaki lojmanların devlete yük olduğunu iddia ediyor evet yükse TOKİ yaptınız bundanda memnuniyet duyuyoruz. Peki şeker fabrikasının lojmanları size yük oluyor da 100 milyonlarca dolar 12 yıldır çürümeye terk edilirken bu devletin sırtına yük olmuyor mu? 

çarşamba şeker fabrikasında kurulması kararı alınan otomasyon sisteminin (yani bilgisayar kontrolü ile çalışan üniteler ) başka bir fabrikaya kurulmuş olması Mağdem burası açılacak buraya lazım olacak makinayı niye gönderdiniz.

Bugün ki Cuma hutbesi öyle denk geldi ki Allah doğrunun yardımcısıdır. Hocamız diyor ki kul ve kamu hakkı soruyorum siz 12 yıldır tüysüz yetim hakkı olan şeker fabrikasının çürümeye ter etmek kul hakkı değilmidir? 

Türk şeker fabrikası Susurlukta 1 kilo pancar ekilmiyor. 700 km uzaktan şeker pancarı getirilerek susurluktaki fabrika çalışıyor da neden Çarşamba Şeker Fabrikamız çalışmıyor .

Çiftçi ekmiyor diyorsun 2019 yılında fabrika açılacak dedin 2020 de ekti çiftçiden aldın 340-360-400 tl ye şeker pancarını aynı çiftçiye küspesini 12.000 tlye sattın 

Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir Beyefendi bütün arazileri yani Büyükşehire ait olan arazileri şeker pancarı ekilmek için tahsis ettik dedin. Peki ettiysen o şeker pancarı ekilmek için tahsis edilen arsalar kime tahsis ettin bu zamana kadar ne kadar şeker pancarı ekildi bunları açıklamaya davet ediyorum sizi 

Çarşamba Belediye Başkanı Sayın Halit Doğan basında demiştiniz ki 800 kişi istihdam edecek sene 2019-2020 yılında sene şimdi 2022  sen yıllarca yalan söylemişsin sonra 2022 bitmesine birşey kalmamış makinaları söktürüp göndermişsin. Ondan sonra da hiç sıkılmadan çiftçiyi suçlamamışsın bu ancak ve ancak çiftçi düşmanlığıdır.

Samsunun Meşhur Vekili Sayın Fuat Köktaş fiziki olarak Çarşambalı ama ruhen kökeninin geldiği yere bağlı bende Trabzon kökenli biri olarak ama hiçbir zaman Ayvacığa,Samsuna,Çarşambaya yapılacak bir yatırımın Trabzona gitmesi için ön ayak olmamışımdır. Sayın Vekil Çarşamba Şeker Fabrikası yeniden üretime geçecek 1500 kişi çalışarak demişsin senen 2019-2020  sene oldu 2022 sen çiftçiye bir kere doğruyu söylememişsin ki çiftçi eksin . 

Çiftçinin ekmemesinin sebebi sizin yalanlarınız sizin riyakarlığınız sizin utanmazlığınızdır.Cumhur ittifakının bir ortağı olarak buradan sesleniyorum size yalan söylüyorlar nerden mi biliyorum 15 yıl önce aynı vekiller Çarşamba-Ayvacık – Taşova yolu içinde söz verdiler nemi oldu bu yalanı Sayın Cumhurbaşkanımıza  Samsun Meydanında  söylettiler 2023 yılında yolun biteceğini ancak şuan 1merre kare bu yolda çalışma yoktur. 2 buçuk ay sonra 2023 yılı girecektir Sayın Cumhurbaşkanımızın yüzüne nasıl bakacaksınız diyor Kuranı Kerimden Yusuf suresinin bize öğrettiği en önemli mesajla sözlerime son veriyorum.

SIKINTI ELBETTE BİRGÜN BİTECEK 

ÜZÜLEN ELBETTE BİRGÜN MUTLU OLACAK

KAYBOLAN ÖZLENEN ELBET BİRGÜN GERİ DÖNECEK

BAZI RÜYALAR ELBETTE BİRGÜN GERÇEK OLACAK 

SABIR İMTİHANDIR 

İNTİHAN İSE AŞKTIR

AŞK İSE ALLAHTIR