Hangi yalanın doğru Başkan Deveci?

TAKİP ET

Türk milletine hakaret eden ve İslam dini ile ilgili çarpıcı açıklamalarıyla gündeme gelen İlyas Salman 18 Şubat'ta Atakum Belediyesi'nin davetlisi olarak katılacağı Okur Yazar Buluşması için Samsun vatandaşlar tepki göstermişti. Gelen tepkiler üzerine yerel basına programı iptal ettim açıklaması yapan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, aşırı komünist yayınlar yapan Sol Haber sitesine ise program çakışması nedeniyle iptal ettiğini söyledi.

İSLAM KARŞITI AÇIKLAMALAR
Dinle ilgili “Bostancı Camii’nden çağırıp ‘vaaz verir misin?’ deseler gidip komünist manifestoyu Arapça okurum” diyerek islamiyet’in değerlerine karşıt açıklamalarda bulunan İlyas Salman, 2010 yılında müslüman olmadığını ‘islamı kabul etmiyorum’ sözleri ile ilân etmişti. Salman, bu açıklamaları toplumun büyük kesimi tarafından tepki görürken, 2012 yılında ise Antalya Film Festivali’nde yaptığı konuşmada ‘Anayasa Referandumu’na ‘evet’ diyen vatandaşlara ‘sığır’ tanımlaması yapmış ve büyük tepki çekmişti.

ATAKUM BELEDİYESİ DAVET ETTİ
İlyas Salman, Atakum Belediyesi’nin düzenleyeceği Okur Yazar Buluşması etkinliğine katılacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Belediyeden yapılan bilgilendirmede, Salman’ın 18 Şubat Salı günü saat 19:00’da Yalı Kafe’de bulunan 100. Yıl Salonu’nda etkinliğine katılarak, hayranlarıyla bir araya geleceği açıklanmıştı.

SALMAN’A TEPKİ
İlyas Salman’ın Samsun’a geleceğini öğrenen vatandaşlar, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi. Başkan Deveci de gelen yoğun tepkilere kayıtsız kalmadı ve 18 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan İlyas Salman’la Okur Yazar Buluşması programını iptal etti.

DEVECİ, İPTAL EDİLSİN TALİMATI VERDİ
Deveci’nin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen programın iptal edilmesi yönünde talimat verdi. Atakum Belediyesi, Samsun'da yayın yapan ve reklam anlaşması yaptığı bazı basın organları aracılığıyla,  İlyas Salman'ın Samsun programınının gelen tepkiler nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

BU HANGİ DEVECİ
Yerel basına, İlyas Salman’ın Samsun’a geleceği programı iptal ettiğini duyuran CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, aşırı uç komünist yayınları ile bilinen Sol Haber isimli siteye, Salman’ın aslında Fuar için Samsun’a geldiğini, Atakum Belediyesi’ne bağlı bir mekanın davetlisi olarak katılacağı etkinlikle ilgili ise salon çakışmasından kaynaklanan bir organizasyon sorunu olduğunu bildirdi.

İKİ BAŞLI BAŞKAN
Samsunlu vatandaşların İlyas Salman’ın programına tepki göstermesi üzerine popülist yaklaşan Başkan Cemil Deveci'nin, Sol Haber isimli siteye “program çakışması” şeklinde açıklama yapması, Deveci için iki başlı başkan eleştirilerine neden oldu.