Ersan Aksu ile Necattin Demirtaş görüşmesinin perde arkası

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi İyi Partili Necattin Demirtaş ile AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu'nun gizli görüşmesinin arkasında ki sır perdesi aralandı.

YETKİSİ YOKKEN SÖZ VERDİ
İyi Partili İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, kentsel dönüşüm için Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerinde, dönüşümde İlkadım Belediyesi’nin yetkisi olmamasına rağmen, Başkan Demirtaş mahalle sakinlerine vaatler vermişti.

6 KAT OLMASINA KARAR VERİLDİ
Bu mahallelerinde kentsel dönüşümde 6 kat uygulaması Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçerek karara bağlandı.

VATANDAŞLAR 9 KAT İSTİYOR
Dönüşüm yapılacak mahallelerde 6 kat uygulamasına vatandaşlar tepki göstererek mağdur olacaklarını, 9 kat uygulama talepleri olduğunu belirtti.

DEMİRTAŞ ARADA KALDI
Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerindeki kentsel dönüşümde yetkisi olmayan Başkan Demirtaş, büyükşehirden çıkan karar ile vatandaşlar ile büyükşehir arasında kaldı.

BAŞKAN AKSU İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ
Mahalle sakinlerine her fırsatta sözler veren Başkan Demirtaş, büyükşehirden alınan karar karşısında etkisiz kalınca, çareyi AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ile görüşmede aradı.

BAKAN GELİNCE GÖRÜŞMEDİ
Yaklaşık 2 sene önce Samsun’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İlkadım’da kentsel dönüşüme girecek mahallelerin sorunları için İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ile görüşmek istediği, başkan Demirtaş’ın bahane üreterek görüşmeye katılmadığı ortaya çıktı.

DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜ DEMİRTAŞ TIKADI
İlkadım’ın kentsel dönüşüm sorunu için çözüm yollarını tıkayan Başkan Demirtaş, vatandaşlar ile karşı karşıya gelince, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ile görüşmek istedi. Kentsel dönüşümü İlkadım Belediyesi tarafından yapılıyormuş algısı oluşturmaya çalışan Başkan Demirtaş, işin üstesinden gelemeyince Başkan Aksu ile kentsel dönüşümde çözüm yolu bulunması için görüşme yaptı.

BAKAN TEKRAR SAMSUN’A GELECEK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerinde kentsel dönüşümde 6 kat uygulamasının tepkilere neden olması nedeniyle bir toplantı gerçekleştirmek için yakın tarihte Samsun’a geleceği öğrenildi.